Skocz do zawartości

[wieszak] Topeak - czy dobry

karbeti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam zamierzam zakupić wieszak Topeak by móc zawiesić rower na ścianie w garażu. Poniżej link:

http://www.topeak.com/products/StorageAndDisplay/OneUpBikeHolder

Rower na takim wieszaku zaczepiony jest o przednie koło. Jak myślicie, kiedy rower przez kilka miesięcy jest w takiej pozycji - kołem do góry to nie szkodzi to na amortyzator, chodzi mi o to czy nie będzie wycieku oleju bądź się nie odkształci :icon_question:

Napisano

Fajny wieszak :thumbsup: zawsze możesz powiesić za tylne koło i po problemie :)

Najlepiej postawić rower i wtedy jest po problemie. Pytam czy jak go powieszę za przednie koło na długi czas to czy coś się może stać z amorem. Czy ktoś z forumowiczów używa tego typu wieszaka ?

Napisano

To już bardziej od amora zależy. Np niektóre Reby mają cieknące od góry tłumiki i po powieszeniu roweru na parę godzin w takim wieszaku w PKP parę kropli wyciekło. Po zimie nie miałbym tam już oleju ;).

Nie lepiej kupić wieszak do podwieszenia roweru poziomo, równolegle do ściany albo pod sufitem? Mniej miejsca zajmie.

Napisano

To już bardziej od amora zależy. Np niektóre Reby mają cieknące od góry tłumiki i po powieszeniu roweru na parę godzin w takim wieszaku w PKP parę kropli wyciekło. Po zimie nie miałbym tam już oleju ;).

Nie lepiej kupić wieszak do podwieszenia roweru poziomo, równolegle do ściany albo pod sufitem? Mniej miejsca zajmie.

W moim rowerze jest dart3 (cienizna ale cóż) Chyba nie będę ryzykował i daruje sobie ten wieszak. Poziomo zajmuje więcej miejsca dlatego myślałem o takim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...