karbeti Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Witam zamierzam zakupić wieszak Topeak by móc zawiesić rower na ścianie w garażu. Poniżej link: http://www.topeak.com/products/StorageAndDisplay/OneUpBikeHolder Rower na takim wieszaku zaczepiony jest o przednie koło. Jak myślicie, kiedy rower przez kilka miesięcy jest w takiej pozycji - kołem do góry to nie szkodzi to na amortyzator, chodzi mi o to czy nie będzie wycieku oleju bądź się nie odkształci
vaude Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Fajny wieszak zawsze możesz powiesić za tylne koło i po problemie
karbeti Napisano 3 Października 2011 Autor Napisano 3 Października 2011 Fajny wieszak zawsze możesz powiesić za tylne koło i po problemie Najlepiej postawić rower i wtedy jest po problemie. Pytam czy jak go powieszę za przednie koło na długi czas to czy coś się może stać z amorem. Czy ktoś z forumowiczów używa tego typu wieszaka ?
Klosiu Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 To już bardziej od amora zależy. Np niektóre Reby mają cieknące od góry tłumiki i po powieszeniu roweru na parę godzin w takim wieszaku w PKP parę kropli wyciekło. Po zimie nie miałbym tam już oleju . Nie lepiej kupić wieszak do podwieszenia roweru poziomo, równolegle do ściany albo pod sufitem? Mniej miejsca zajmie.
karbeti Napisano 3 Października 2011 Autor Napisano 3 Października 2011 To już bardziej od amora zależy. Np niektóre Reby mają cieknące od góry tłumiki i po powieszeniu roweru na parę godzin w takim wieszaku w PKP parę kropli wyciekło. Po zimie nie miałbym tam już oleju . Nie lepiej kupić wieszak do podwieszenia roweru poziomo, równolegle do ściany albo pod sufitem? Mniej miejsca zajmie. W moim rowerze jest dart3 (cienizna ale cóż) Chyba nie będę ryzykował i daruje sobie ten wieszak. Poziomo zajmuje więcej miejsca dlatego myślałem o takim.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.