Skocz do zawartości

[targi rowerowe] Kielce BIKE-EXPO 7-9 X 2011

mlodymisiu886

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

TARGI Kielce BIKE-EXPO odbędą się w dniach 7-9 X 2011.

I teraz mam pare pytań:

1. Orientuje się ktoś ile kosztuje wstęp na te targi?

2. Gdzie kupić bilety?

3. Czy tylko w niedziele będzie możliwość wejscia dla prywatnych osób żeby pooglądać rowery? W niedziele nie dam rady jechać dlatego że jak wiadomo są wybory i siedzę w komisji wyborczej. Czy jest możliwość wejścia normalnie w piątek lub sobotę? Czy tylko dla ludzi z branży rowerowej? A może da się jakoś inaczej załatwić?

4. Czy będzie możliwość kupna roweru?

5. Czy będzie możliwość wzięcia katalogów poszczególnych firm?

6. Od której do której będzie można wchodzić na hale (piątek,sobota,niedziela)?

Proszę o odpowiedzi na każde pytanie.

Pozdrawiam

Napisano

oficjalnie osoby prywatne moga zwiedzac targi tylko w niedziele t.j. 9.10., ale mozesz wybrac sie w sobote i postarac podlaczyc pod kogos kto jechal w BikeMaratonie, bo uczestnicy tych zawodow beda mieli darmowe wejsciowki dla siebie i osoby towarzyszacej

katalogi mozna brac jak na kazdych targach, rowerow zazwyczaj nie sprzedaja - bo sa to egzemplarze wystawowe i nie maja tam zazwyczaj kasy, choc zdarza sie, ze mniejsze akcesoria w promocyjnych cenach mozna kupic w niedziele jak zwijaja stoiska, reszte informacji o ktore sie pytasz masz podane w linku http://www.targikielce.pl/?k=bike_expo&s=index wystarczy poszukac :)

Napisano

A czy mogę zrobić np. tak kupię bilet, pojadę do sklepu rowerowego wbiją mi pieczątkę że niby u nich pracuję i jestem od nich (lub jakieś takie zaświadczenie) to zostanę wpuszczony bez problemu?

Piszesz że podłączyć się do kolegów z BikeMaratonu, oni mają jakieś bilety wstępu? Bo jak tak może łatwiej będzie odkupić od kogoś kto był na maratonie a nie jedzie na targi?

• Mod Team
Napisano

Jeśli jesteś pracownikiem sklepu rowerowego (lub masz taką pieczątkę), to bez problemu powinni cię wpuścić.

Bilety, a dokładnie identyfikatory upoważniające do wejścia w sobotę (wraz z osobą towarzyszącą), Bikemaratończycy mają dostawać podczas zapisów przed maratonem.

Także możesz koczować na kogoś, kto będzie sam i wejść z nim jako osoba towarzysząca, albo.. wystartować w Bikemaratonie i dostać własny identyfikator. :)

Napisano

Dostałem email z biura targów, może komuś się jeszcze przyda:

Tylko ciekawy jestem co to za katalog za 40zł?

Informacje dla zwiedzających:

Ceny biletów wstępu:

a.. w dniu 7.10.2011 r. (dzień branżowy) - wstęp bezpłatny po rejestracji,

za okazaniem wizytówki sklepu lub pieczątki firmowej (dotyczy branży

sportowej) - w przeciwnym razie - 30 zł

b.. w dniach 8 i 9.10.2011 r. (dni otwarte dla publiczności), ceny

biletów: 10 zł osoba dorosła, 5 zł młodzież szkolna, studenci, dzieci; dla

osób z branży wstęp bezpłatny po rejestracji, za okazaniem wizytówki sklepu

lub pieczątki firmowej (dotyczy branży sportowej)

Ceny biletów parkingowych:

a.. samochody osobowe do godz. 12.00: 15 zł

b.. samochody osobowe po godz. 12.00: 10 zł

c.. autokary do godz. 12.00: 20 zł

d.. autokary po godz. 12.00: 15 zł

Cena katalogu: 40 zł

Cena katalogu w wysyłce pocztowej po zakończeniu targów (obejmuje koszty

wysyłki): 57 zł

Godziny otwarcia targów:

7.10.2011: 10.00-18.00

8.10.2011: 9.00-18.00

9.10.2011: 9.00-17.00

Dojazd do targów:

a.. autobusem linii 100 z przystanku na ul. Czarnowskiej (obowiązują

bilety komunikacji miejskiej)

- zobacz rozkład jazdy z ul. Czarnowskiej

- zobacz rozkład jazdy z ul. Zakładowej

b.. samochodem - mapa

Szczegółowych informacji udzielają:

a.. Biuro Obsługi Wystawców (w godzinach otwarcia targów), tel.:

41 365 12 68

41 365 13 01

41 365 12 66

41 365 12 67

b.. Menedżer targów, tel. 41 365 12 43

Napisano

Ja byłem na targach w niedzielę, natomiast zdjęć nie robiłem. Przywiozłem tyle katalogów, że ręce mnie potem przez godzinę bolały od noszenia tego wszystkiego. Było parę ciekawych rzeczy, mozna było się zapoznać z nowymi grupami, większość sprzętu i rowerów to są rzeczy które na co dzień ogląda się w katalogach i w necie. Parę ciekawych rozwiązań, mało popularne marki w Polsce. Mnie osobiście najbardziej podobały się stoaska z osprzętem i akcesoriami. W sklepach z reguły mają po kilka propozycji, resztę trzeba zamawiać. Tutaj można było wszystkiego dotknąć, zobaczyć jak jest skonstruowane itd. Czasem człowiek patrzył z oczarowaniem na niektóre rozwiązania tak proste i sprytne że aż się chciało zamontować do roweru (np. bardzo podobało mi się stoisko topeak'a z bardzo dużym asortymentem multitooli, sakw, toreb, plecaków itd.). No i parę rzeczy można było kupić na miejscu w naprawdę fajnych cenach (mówię o ciuchach, akcesoriach, narzędziach itd.) Natomiast szkoda że sporo firm się w ogóle nie pojawiło, np. nie było rowerów Kony, nie było w ogóle stoiska sram'a (shimano było bardzo fajne z profi obsługą, chętnie wszystko tłumaczyli i dostałem super gadżet od nich :) ), specialized wystawiał się poprzez jeden sklep, bardzo fajnie powystawiane rowery, ale nie było nawet ulotek, o katalogach już nie mówię. Świetne wrażenie zrobił kross wystawiający się z pełną gamą rowerów i wszystkich akcesoriów i osprzętu. Naprawdę imponujące stoisko, super rowery (z resztą dostali nagrodę targów za earth'a). Ogólnie za te 10 złotych wyniosłem tyle wiedzy i wszelkiej maści katalogów i wieści o nowinkach, że naprawdę warto było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...