niezniszczalny Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Miałem zamiar w zimą złożyć nowe kółka pod tarcze ale z racji kilku okazji na allegro robię rozeznanie wcześniej. I teraz: składać czy gotowce? ----- jeśli gotowce to shimano WH-MT15 2011 ok 380zł shimano WH-MT15 2012 ok 400zł ale obawiam się że są dla mnie za słabe - 28 szprych i w ogóle ... więcej pomysłów nie mam - jestem otwarty na propozycje ----- a jeśli będę składać to inna bajka piasty - albo maszyny novatecha, albo shimano slx , xt szprychy i nyple - CN Spokes + DT Swiss obręcze - miał być dartmoor raider ale to chyba przesada I teraz kasa - dobrze by było coś do 500 zł Koła do roweru xc, więc masa się liczy ale nie mogą być z papieru, bo czasem lubię poszaleć - bezpieczeństwo najważniejsze. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ile ważysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 2 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2011 65-70kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Moja propozycja - Mavic Crossride. Nie będe sie rozpisywał na ich temat bo jest o nich troche na forum, po prostu dobre kółka na maszynach, fajnie wyglądają i wytrzymają spokojnie Twoją wage. ---> http://www.forumrowerowe.org/topic/10401-kola-mavic-crossride-warto/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cebul08 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ja jako zagorzały zwolennik składanych kół polecałbym Ci jednak składanie. Okres jest dobry na dobieranie komponentów w promocyjnych cenach i jak dobrze poszukasz, to z którymś z zaproponowanych zestawów np. Shimano SLX, Dartmoor Raider, Cn Spoke lub DT Champion; mógłbyś się zmieścić w 400 zł razem z zaplotem. Gdybyś chciał znać moje zdanie na temat Crossrideów, to uważam, iż 24 szprychy w kole to jednak za mało jeżeli potrzebujesz koła na wile tysięcy kilometrów. W dodatku o części zamienne nie będzie łatwo, gdybyś powiedzmy skrzywił obręcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Popieram powyższą wypowiedź, skłądane koło dam dobierasz komponenty, czesto gesto po przecenie itd, mozesz dobrac kolorystycznie wedle uznania i nie jesteś skazany na czarność kół gotowych. Sam zaplot samemu tez nie jest jakis skomplikowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 3 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2011 wielkie dzięki - jednak poskładam pytanie na jakich częściach - slx czy xt i jakie obręcze trochę lżejsze od dartmoora raidera ale dobrze by było w wersji białej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Wiem już mniej więcej na jakich komponentach chcę mieć koła - teraz zastanawiam się ile szprych - wiem że z moją wagą (do 70kg) wystarczą 32 ale poczytałem trochę i do 36 ludzie piszą że nic się nie będzie dziać - a o 32 już nie są tacy pewni - upewnijcie mnie że mogę spokojnie brać 32 PS - nie wiem jeszcze jaką brać obręcz moje kryteria to odrobinę mniej pancerna od dartmoora raidera i najlepiej biała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Bierz 32, luźno styka i tak lekki jesteś. Obrecz np Alex XD lite http://www.bukalapak.com/system/datas/9a0/a5e/e88/73c/f55/194204/large/Alexrims%20XD%20Lite.jpg?1299664591 Sam takie posiadam w rowerze enduro, z tym ze mam czerwone Dosć lekka 445g, 3 komorowa z podwójną ścianą jest jak na swoją wage mocna minusem jest fakt ze ciązko ją dostac Jeżeli chcesz coś innego jak najcudowniejszy kolor czarny, to ciężko trochę będzie i na pewno nie tanio. XD kosztuje ok 100zł, możesz lżejszą XCR ale to już koszt 170zł za jedną obrecz wiec sam widzisz drogo dość. Dartmoor robi najtańsze kolorowanki, niestety najlżejsza jest trixie z gawą 520 to jednak dosć sporo. bo to są obrecze do grawitacyjnych zastosowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2011 dzięki wielkie teraz - teraz jestem pewny że mogę brać 32h tych alex xd nie znalazłem do kupienia , ale co powiecie o - sun rims equalizer 29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 5 Października 2011 Udostępnij Napisano 5 Października 2011 może alexrims dh19 srebrna? do tego szprychy sapim leader i piasty rivala na maszynach, spokojnie da zrobić gdzieś za 320zł u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezniszczalny Napisano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2011 odgrzeję temat złożyłem sobie koła wirtualnie i zastanawiam się czy 2100gramowe koła (kpl) pod tarcze przy cenie ok470zł to dobry wynik przypomnę że stawiam na wytrzymałość - ale waga też się liczy (kompromis) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.