Skocz do zawartości

[rower] Cube AMS 100 2007

uniorek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Mam zamiar kupić używanego Cuba AMS 100 z 2007.

Na co zwrócić szczególna uwagę podczas kupna? czy mogą być jakieś ukryte wady/elementy tylnego zawieszenia?

Rower ponoć stał rok na strychu w wilgoci są jakieś elementy narażone na wilgoć które można sprawdzić dopiero po rozkręceniu?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Napisano

na strychu w wilgoci to nie zbyt dobrze. Lepiej jakby w tych samych warunkach w piwnicy. Jeżeli na strychu była wilgoć to czasami mógł być zalany jakimiś opadami. Był narażony na większe wahania temperatury. W dodatku lepiej sprawdź czy nie kradziony, bo jeżeli ktoś taki rower kupuje to raczej nie jest amator, albo ma dużo kasy i nie miałby wilgoci na strychu. <_< Płyn hamulcowy do wymiany. Cały rower rozebrać i przesmarować i będzie śmigał.

W jakiej cenie możesz go dostać?

Napisano

Ale co dokładnie rozebrać - piasty, stery, amory to się rozumie - czy może dodatkowo całe tylne zawieszenie łącznie z łożyskami - czytałem ze to lekka masakra jest w AMS'ach?

hamulce też jasna sprawa

cena 2900

Napisano

był jeżdżony a później stał i się kurzył ale ile dokładnie jeżdżony to nie wiem - muszę założyć ze średnio jeżdżony ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...