Skocz do zawartości

[700-1000zł] MTB na miasto

tyci111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przeglądałem różne tematy , ale ciężko mi po nich sprecyzować wybór

Szukam roweru w cenie ok. 700-800zł z tym , że do lepszej propozycji jestem skłonny dopłacić do ok. 1000zł

Rower będzie mi potrzebny do jazdy po mieście , parkach , nawierzchniach żwirowych

Głównie jednak na miasto ( Tutaj jak wiadomo częste podjazdy pod krawężniki)

Z roweru będę korzystał w miejscowościach Głogów,Wrocław ( Dolny Śląsk )

Do tej pory korzystałem z roweru ROMET Novaline , lecz po 10 latach przyszła pora zmienić go

Mój wzrost 185 cm Waga 85kg

PS. Czytałem temat z doborem ramy ale zastanawiam się czy 21' nie będzie za duża

PS2. Rower mam wybrać jako prezent więc niestety ale musi być nowy

Przeglądając propozycje widzę , że w tej cenie polecany jest Kross HEXAGON V3 ( w cenie 800 zł )

Następnie polecacie Kross A3 ( 1300-1500 zł - na którego mi nie starczy )

Mogę prosić o propozycje ?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Minęło trochę czasu a mój budżet zmienił się trochę :P

Maksymalnie mogę wydac 1300 zł ( no do 1500zł)

Wyczytalem , że najlepiej kupić rower crossowy

Jako propozycję dostałem ten model http://www.roweria.pl/kellys-stylus-p-1717.html

czy w cenie do 1500 znajdę coś lepszego ?

PS. Czy nie lepiej rozglądac się w tej cenie za hamulcami tarczowymi ?

Prosiłbym o polecenie modelu najlepiej z tego sklepu ew czegoś innego z Wrocławia/Glogowa

Napisano

Siema ja też podobnego szukałem mam dla ciebie dobry rower jest nim kross hexagon v6 łatwy prosty i tani no może nie 1000zł tylko troszeczkę więcej ale znalazłem już za 1050zł.

Osprzęt jaki jest już nie ma się co czepiać jak będziesz dużo jeździł po terenie to wymienisz. Polecam ten rowerek;)

Mam dla ciebie jeszcze jedną propozycję jest nim merida crossway 40v ( dlaczego v? bo tarcze mechaniczne w tej cenie to nie za dobry wybór) fajny rowerek może nie w teren ale jak planujesz jeździć po mieście to wystarczy ci ona na spokojnie na dłuugie lata cena to 1150 zł.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...