McStadt Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych bikerów w doborze sterów. Jestem w trakcie istotnego upgrade'u mojego roweru - w końcu wymieniam widelec sztywny na amortyzowany (będzie to RS SID), co pociąga to za sobą konieczność wymiany kokpitu. Dobrałem już kierownicę (Ritchey WCS 580mm)oraz mostek (Ritchey PRO 4-AXIS 31.8m/120mm, 1.18 cala). Ostatnim brakującym elementem jest ster. W tym momencie zaczynają się schody, ponieważ nie wiem, który rodzaj sterów będzie kompatybilny z wcześniej opisanym osprzętem (zintegrowane, półzintegrowane, nabijane - słabo jeszcze się orientuję w różnicach w pomiędzy nimi i ich przezanczeniu. Rama, na której jeżdżę, to MATTS SPORT DISC 18" (2006). Przeznaczenie roweru to lekkie XC. Podpowiedzcie jaki rodzaj sterów będzie najlepszy do mojego roweru. Może polecicie jakiś konkretny model? Na ten ster chcę przeznaczyć do 150 plnów. Pzdr, McStadt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Jeżeli to twoja rama-link to masz stery zintegrowanie. Zresztą stery nie mają aż tak dużego znaczenia-przynajmniej ja nie przywiązuje do nich dużego znaczenia. Możesz kupić nawet najtańsze Accetny i tak będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McStadt Napisano 2 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Grand231, dzięki za szybką odpowiedź i bardzo przydatny link. Odnalazłem swoją ramę: link. Ma podobną geometrię, ale ster wygląda inaczej - nie ma chociażby tego dekielka nad główką ramy. Czy jest to już inny rodzaj sterów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Nie to są stery zintegrowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.