tomatoma Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Szukając crossa znalazłem na allegro taki model: Lazaro Senatore/Integral v4. wygląda porządnie (choć jak dla mnie to opony i pedały do wymiany) - rzeczywiście rowery z podobnym osprzętem (alivio, deore) kosztują kilka stówek więcej. Stąd pytanie: gdzie jest haczyk? Co to za firma? Wnioskuję, że rama jest KANDS (można temu ufać?) Podaję link i czekam na krytykę LAZARO
gdy Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 sam zastanawiam sie nad zakupem roweru jako miejsko-zimowy tylko , ze wersje ze sztywnym widelcem . oferta wydaje sie atrakcyjna . rowerek wg mnie prezentuje sie bardzo ładnie. sprzedawca daje gwarancje. cena tez nie jest jakaś specjalnie niska bo mozna w podobnej konfiguracji rowery znaleźć w podobnych cenach . wszystko wydaje sie byc ok.
tomatoma Napisano 2 Października 2011 Autor Napisano 2 Października 2011 cena tez nie jest jakaś specjalnie niska bo mozna w podobnej konfiguracji rowery znaleźć w podobnych cenach . wszystko wydaje sie byc ok. Myślę jednak, że ciężko byłoby znaleźć rower w podobnej konf. (z tyłu deore oraz kaseta hg50, z przodu alivio) poniżej 900 zł. Jeśli się mylę podajcie alternatywy. Merida w podobnej cenie (5-v) ma najtańszy osprzęt.
tomatoma Napisano 3 Października 2011 Autor Napisano 3 Października 2011 Jeszcze pytanie: ten rower ma dość dziwną geometrię - przy rozmiarze 21 cali (ok 53 cm) ma rurę górna na 63 cm. Standardem w crossach jest 58-59 cm. Jakie to może mieć znaczenie dla jazdy?
zibiw Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Również jestem zaiteresowany kupnem tego roweru ,(względy finansowe a rower głównie potrzebny do dziennych wycieczek ok 20 km rekraacyjno-zdrowotnych) dlatego podłączam się do pytań Tomatoma ,każda opinia na temat tego roweru mile widziana.
tomatoma Napisano 3 Października 2011 Autor Napisano 3 Października 2011 Dla zainteresowanych: podpytałem sprzedawcę - jeśli chodzi o widelec to jest to: SR SUNTOUR CR8V2 natomiast rama rzeczywiście jest KANDS. JEszcze szukam alternatyw.
krolikbugs Napisano 4 Października 2011 Napisano 4 Października 2011 Witam Też się bardzo zastanawiam nad tym modelem, bo osprzętowo wygląda mega dobrze jak na tą cenę, znalazłem alternatywę Kross EVADO 1.1 z 2011 roku, ale osprzętwo wygląda o wiele gorzej od tego Lazaro, zresztą rower Kross'a za 1500 zł gorzej wygląda osprzętowo od tego Lazaro, tera pytanie co zrobić, czy wziąć sprawdząną markę Kross ale słabiutki osprzęt czy NONAME Lazaro...
tomatoma Napisano 8 Października 2011 Autor Napisano 8 Października 2011 Kupiłem i złożyłem. Gdyby ktoś miał jakieś pytania to służę informacjami.
kamilry123 Napisano 8 Października 2011 Napisano 8 Października 2011 Kupiłem i złożyłem. Gdyby ktoś miał jakieś pytania to służę informacjami. Ile na paczkę czekałeś? I ogólnie jak oceniasz jakoś usługi. Zastanawiam się nad zakupem roweru Lazaro tylko innego modelu Evolution bo w/w maja za duże ramy jak na mój wzrost.
tomatoma Napisano 8 Października 2011 Autor Napisano 8 Października 2011 Ile na paczkę czekałeś? I ogólnie jak oceniasz jakoś usługi. Zastanawiam się nad zakupem roweru Lazaro tylko innego modelu Evolution bo w/w maja za duże ramy jak na mój wzrost. Jakość usług - bardzo dobra. Wysyłka na drugi dzień po wpłacie (po zaksięgowaniu). Sprzedawca bardzo kontaktowy, bez problemu doradza i udziela informacji. Evolution to rower na 26 kołach? Ja chciałem 28 - rama rzeczywiście nieco duża, ale nie przeszkadza. Ogólnie rower bez zastrzeżeń. Jak już gdzieś pisałem - jakość wyższa niż w tanich meridach. I dla jasności, Lazaro = Kands.
krism4a1 Napisano 10 Października 2011 Napisano 10 Października 2011 Ja mam od początku sezonu Lazaro Integral też cross na 28 calach, cały sezon przejechał bez najmniejszych problemów (ok 2500 km) od początku zmienione są pedały na SPD - te załączone są beznadziejne, dołożone rogi i błotniki - zdjęcie jest w moim profilu.
Pashiotek Napisano 25 Października 2011 Napisano 25 Października 2011 Witam, chyba kupię któryś z tych rowerów Lazaro. Moje pytanie: opłaca się waszym zdaniem dokładać do wersji z amorem? Widzę, że osprzętowo też jest lepiej, ale jakoś nie jestem przekonany i trochę szkoda mi kasy(dopiero co ukradli mi moją konę) Witam, chyba kupię któryś z tych rowerów Lazaro. Moje pytanie: opłaca się waszym zdaniem dokładać do wersji z amorem? Widzę, że osprzętowo też jest lepiej, ale jakoś nie jestem przekonany i trochę szkoda mi kasy(dopiero co ukradli mi moją konę) I jeszcze jedno pytanie - ile waży 19 calowy v4?
krism4a1 Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 21 calowy Integral (wersja sprzedawana w wakacje) waży trochę ponad 13 kg, ale to zupełnie inny rower od Senatora. To samo tyczy się wersji Senatora z i bez amortyzatora. Różnią się stery, wolnobieg/kaset, przerzutki, suport - praktycznie wszystko. Wszystko zależy do czego używać będziecie roweru.
Pashiotek Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 Zamówiłem. W weekend mogę napisać mini reckę. Sprzęt jest dobry na papierze, boję się jednak, że będzie się źle prowadził ze względu na ramę(na moje oko nie będzie zbyt zwrotny). Zawsze można wymienić ramę, a i tak wyjdzie stosunkowo tanio...
krism4a1 Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 Niby można wyrzucić ramę, tylko po jakiego grzyba Rama od Lazaro Integral jest zdecydowanie podsterowna, bliżej jej do szosowego roweru.
Pashiotek Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 eee... rower jest na mnie za duży. Ledwo co do kiery sięgam, ta rama 19 to bardziej jak 21 wygląda
piotrek431 Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 to go odeślij i wymień na mniejszy.
krism4a1 Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Przecież na stronce jest dokładnie zwymiarowany, dobierałeś go na oko?
Pashiotek Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 po wymiarach ramy zdawało się, że będzie akurat. Nie jest tak źle jak za pierwszą przejażdżką, widocznie byłem przyzwyczajony do mojej przymałej Kony. Zrobię 100km i wtedy zobaczę co boli. Sam rower nie jest zły, ale widać braki w jakości. Sprzęt niby niezły, ale pozostaje wrażenie, że oszczędzano na niektórych elementach.
korek Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Witam, Widze że kilka osób zastanawiało sie nad zakupem tego roweru (http://allegro.pl/wypasiony-szybki-trek-lazaro-senatore-v4-na-deore-i1898896756.html) i kupił go ktoś? jeżeli tak to proszę opisać jak sie sprawuje i czy warto. Jestem nowy na tym forum, proszę o wyczerpującą odpowiedz.. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.