kamfan Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 dorobilem sie najwiekszego krwiaka na lokciu w swoim zyciu, ma wielkosc mandarynki. teraz juz sie zmiejszyl, kolory sinca z skory juz prawie zniknely, ale dosyc duzy guz pozostal. ile moze trwac rozklad takiego duzego guza? i kiedy udac sie do lekarza, gdy nie bedzie znikal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 idz do lekarza i na przeswietlenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 1 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2011 bylem w karetce po maratonie i obmacali mnie:) opisalem sytuacje i powiedzieli, zebym poczekal (ale nie powiedzieli ile) czy bedzie znikal, bo reka nie jest zlamana i ze widzieli wieksze krwiaki. wiec wydaje MI się, ze przeswietlenie na razie jest zbedne, zwlaszcza, ze reka teraz w ogole nie boli, nie mam w zadnym stopniu ograniczonej jej ruchliwosci a krwiak nie jest bezposrednio na stawie lokciowym tylko jakies 7-10 cm powyzej, tylko ze guz jest duzy wystaje jakies 1,5cm a pod skora czuc ze ma powierzchnie jakies 6cmx6cm, do lekarza u ktorego jestem zarejestrowany mam 100km wiec na razie wolalbym to odlozyc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Posmaruj Alcetem powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snellegazelle Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Hej, Taki guz powinien sie widocznie zmniejszyc w ciagu 7-10 dni. Altacet powinien przyspieszyc zmniejszanie sie obrzeku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Nie ma reguły, takie krwiaki lubią włóknieć, czytaj zostać na zawsze w formie narośli... idź do lekarza pierwszego kontaktu Ps. Altacet ma tu tyle co guzik do majonezu Jeśli tego grzdyla masz już ponad 20 dni, i wyczuwasz "twardą" pozostałość, o dość wyczuwalnych granicach, to warto iść do lekarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.