gomez Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Mam do Was pytanie. Kupiłem czerwonego FL w pewnym sklepie (na razie na pisze gdzie) i mam dylemat czy to orginał. Smar ma kolor taki ekri pachnie rozpuszczalnikiem i ma dużo grudek. Kiedyś miałem smar FL teflon plus i ładnie pachniał i był przeźroczyty ale to było 5 lat temu.
mklos1 Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Jest oryginalny. Smar FL czerwony to smar suchy/stały. Rozpuszczalnik jest po to, aby go upłynnić, by miał szansę spenetrować łańcuch. Po pewnym czasie rozpuszczalnik wyparowuje i smar można już tylko zmyć, bo ma zerowe zdolności penetracyjne. Moim zdaniem FL czerwony jest zbyt gęsty i trzeba mu aktywnie pomagać, aby wniknął w łańcuch, co jest trochę niewygodne przy jego nakładaniu. Rozpuszczalnik wyparowuje dość szybko. Grudki mogą świadczyć o tym, że niedostatecznie wstrząsnąłeś przed użyciem lub smar jest przeleżały...
gomez Napisano 1 Października 2011 Autor Napisano 1 Października 2011 ale 5 lat temu inaczej pachniał i wygladał - pewnie zmienili formułe
karbeti Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Też miałem taki problem i pisałem o nim na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/95224-finish-line-dry-zmiana-barwy/page__p__906704__fromsearch__1#entry906704 tyle ze nie było tam grudek. Ogólnie ten produkt jest słaby, wystarcza na kilkadziesiąt kilometrów i potem łańcuch hałasuje jak przed smarowaniem. Dla mnie jedyny plus to że nie łapie kurzu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.