tomatoma Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 W związku z trudnością z upolowaniem porządnego używanego crossa zacząłem zastanawiać się nad nowym. Budżet ograniczony. Planowałem dać 800 zł, ale nie wiem czy coś sensownego kupię. Pytanie właściwie dotyczy jednej sprawy. Czy Merida 5-v (rocznik 2009), którą mam okazję kupić za 800 zł wystarczy dla amatora na dojazdy do pracy i okazjonalne wycieczki po umiarkowanym terenie. Dokładnie taki model: http://archiwum.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=8&gr=70&id=466 Czy jednak lepiej dopłacić do Meridy 20-v 2011(można wyrwać za 1050 zł) czyli 250 zł drożej. http://www.rowerymerida.pl/produkt69/crossway-20-v-rower-merida.html Ostatecznie mogę rozważyć coś innego, ale wybór jest ograniczony (Kross Evado?) Z góry dziękuję.
paweloko Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Według mnie nie warto kupiwać meridy, ponieważ płaci się tyko za napis na ramie a osprzet jest na niskim poziomie.
tomatoma Napisano 1 Października 2011 Autor Napisano 1 Października 2011 Według mnie nie warto kupiwać meridy, ponieważ płaci się tyko za napis na ramie a osprzet jest na niskim poziomie. No tak, ale czy jest coś lepszego w takiej cenie? Ja nie znalazłem. Wiadomo, że crossway 5-v ma bidne przerzutki, ale rama i kierownica wyglądają ok.
karbeti Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Rozejrzałbym się za czymś innym. Ale jeżeli zdecydujesz się na któryś z tych dwóch to lepiej dopłać. Roweru nie kupujesz na dwa tygodnie. Merida na ramę daje dwa lata gwarancji i ogólnie to dobre rowerki, tyle że w tych pieniążkach będzie ciężko znaleźć z dobrym osprzętem. Może coś mniej markowego ale żeby chociaż z tyłu było na alivio.
tomatoma Napisano 1 Października 2011 Autor Napisano 1 Października 2011 ale właściwie jakie są propozycje alternatywne, nowy - do 1000 zł? (mogę dołożyć za gwarancję) A może macie namiar na jakąś przyzwoitą używkę - do 800 zł? Rama 22. Musi być amortyzowany przód. a co sądzicie o Lazaro integral? Np. tutaj: przykład
karbeti Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Tutaj masz wyprzedażową 40-V z 2011 za 1199: http://allegro.pl/wyprzedaz-rower-merida-crossway-40-v-rzeszow-i1837627841.html troszkę większa dopłata ale wysyłka gratis. Zawsze możesz dalej negocjować, no i Merida.
tomatoma Napisano 1 Października 2011 Autor Napisano 1 Października 2011 Nie jestem fanem Meridy. Zaproponowałem powyższe bo wydawało mi się, że nie ma lepszej oferty. Nie dam 1200 zł zatem 40-v odpada. Zresztą kolor mi się nie podoba no i nie mają odpowiedniej ramy. Zresztą ten lazaro za 900 zł nie wypada gorzej od 40-v. Zastanowię się nad nim choc nazwa nic mi nie mówi.
karbeti Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Nie jestem fanem Meridy. Zaproponowałem powyższe bo wydawało mi się, że nie ma lepszej oferty. Nie dam 1200 zł zatem 40-v odpada. Zresztą kolor mi się nie podoba no i nie mają odpowiedniej ramy. Zresztą ten lazaro za 900 zł nie wypada gorzej od 40-v. Zastanowię się nad nim choc nazwa nic mi nie mówi. Szukaj dalej, ofert jest sporo. Teraz rozpoczyna się najlepszy okres na zakup roweru (wyprzedaże rocznika) Później będzie większy problem z dobraniem rozmiaru ramy gdyż duzo ludzi teraz kupuje.
tomatoma Napisano 1 Października 2011 Autor Napisano 1 Października 2011 No właśnie szukam i tych ofert nie jest sporo (rower crossowy na porządnym osprzęcie za ok. 900 zł) Może coś podrzucicie.
karbeti Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 No właśnie szukam i tych ofert nie jest sporo (rower crossowy na porządnym osprzęcie za ok. 900 zł) Może coś podrzucicie. Trzeba szukać na osprzęcie lepszym niż te które wskazałeś, za tą kwotę o PORZĄDNYM osprzęcie nie ma mowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.