ElDiablo Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 No nie wygląda to głupio. Tak jak nie podobają mi się choinkowe oświetlenia całych obreczy, tak tutaj oświetlone są pozycje kół - przód i tył. NIe podoba mi się tylko mruganie podczas stopu....
mklos1 Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Ciekawe rozwiązanie z punktu widzenia technicznego. Jako podstawowe oświetlenie jest raczej wykluczone, chyba że do jazdy miejskiej, aczkolwiek każde światło jest lepsze niż żadne... Szkoda, że na materiałach promocyjnych oświetlenie pokazywane jest zawsze pod kątem., a nie pokazano jak wygląda ono od frontu czy z tyłu. Nie wiem czy dobrze doczytałem, ale sugerowana cena producenta to 220$. Widzę już pierwszy problem. Utrzymanie oświetlenia w czystości.
Pavvel Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 W pierwszym odruchu chciałem filmik wyłączyć, jednak po chwili mnie zaciekawił. Dość interesujące rozwiązanie. Faktycznie, brakuje obrazu z przodu/tyłu i pytanie, jak się to sprawuje przy brudnym kole, ale myślę, że jak to "pójdzie" do przodu, to będzie ciekawie:) Na pewno lepsze rozwiązanie, niż odblaski Choć odblaski tańsze... P.
funkad Napisano 1 Października 2011 Autor Napisano 1 Października 2011 Przyznam, że idea jest fajna i bardzo efektywna, ale nie pozbawiona wad, min. tak jak kolega wspomniał jest nią cena. Mam też nadzieję że w przyszłości montaż takiego urządzenia będzie łatwy jak montaż odblasków. Generalnie chciałbym, aby ten temat był poświęcony promocji innowacyjnego i efektywnego oświetlenia w technologi LED. No i sprawa bezpieczeństwa, często w nocy spotykam niewidzialnych rowerzystów, nawet bez odblasków. Będąc w samochodzie zauważa się takiego w ostatniej chwili. Fajny filmik nocnej jazdy: Osobiście sam zbudowałem oświetlenie LED dużej mocy, tym bardziej, że lubię jeździć nocą.
mklos1 Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Będąc w samochodzie zauważa się takiego w ostatniej chwili. Kiedyś o mały włos nie zdjąłbym takiego batmana (a raczej powinno się napisać buttmana). Mijałem się w nocy z tirem na zakręcie. Zobaczyłem w ostatniej chwili, że coś mi mygnęło na poboczu... Ani grama odblasku, nie mówiąc o światłach. Fajny filmik nocnej jazdy: Ja bym te filmiki i zdjęcia promocyjne dzielił przez dwa albo i przez trzy. Widać, że ewidentnie dłubany. Wracając do głównego tematu. Oświetlenie boczne też jest ważne. Oprócz ewentualnych odblasków na kołach zwykle nie ma nic. Ja mam taką lampkę CAT-EYE, która oprócz świecenia wstecz, świeci także na boki. Pod względem tego Revolight jest dużo lepsze, ale 220$ za oświetlenie de facto pozycyjne nikt nie da (przynajmniej w PL). Wydaje mi się, że produkt zostanie raczej zdegradowany do drogiego gadżetu niż praktycznego oświetlenia.
funkad Napisano 28 Października 2011 Autor Napisano 28 Października 2011 Wyczytałem że to oświetlenie zrobili byli pracownicy NASA:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.