Skocz do zawartości

[rower]jaki rower do 5000zł?

sylwester1234

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja mam 180 cm wzrostu , gianta Anthema w rozmiarze S i jest oki. Nie wiem jak to jest z nowymi modelami(bo mój jest z 2009 r),ale rura poprzeczna ma dł. 600 mm, takze w podsiodłówce mam jeszcze 4 cm zapasu do maksymalnego wysuniecia.Przekrok wcale nie jest duży,akurat wystarczy by podnieść rower nad wysokim krawężnikiem i przy gwałtownym hamowaniu i spadku z siodełka ,nie poobijać sobie cennych organów.

Moze Trans ma inne wymiary,ale jeśli podobne to spokojnie można brać ze wzrostem 180cm rowerek w rozmiarze S

Napisano

Nie wiem która z rur jest "poprzeczną" ale jeśli piszesz o górnej to może i masz w swojej ramie 600 mm ale tylko jeśli mierzysz od końca do końca, bo normalnie to Anthem dopiero w emce ma niecałe 600 mm długości w poziomie i kilka cm mniej " po rurze"...Natomiast Trance w "esce" ma 560 długości efektywnej więc to naprawdę mało jest do 180 wzrostu. W rowerach o większym skoku np w Reignie czesto widuje się wyższe osoby na eskach, bo do takiej jazdy mała rama jest idealna no ale Trance to nie Reign jednak i tu warto zachować jakiś rozsądek w doborze wielkości ramy.

Napisano

Giant Trance X5 mozna kupic tutaj:

http://www.msport.co...827c10da1ba4243

i jeszcze tutaj:

http://www.cykloworl...trance-x-5-2011

Ja kupowalem w tym drugim i bezproblemowo w ciagu tygodnia rower mialem w domu.

A tutaj masz juz model 2012.

Rower Giant TRANCE X 4 - 2012 [Gtrancex412] - 4999.00 PLN : Sklep sportowy ARKUS | Rowery | Skutery | Motory | Quady | Atlasy | TrenaĹźery | BieĹźnie

No i oczywiście iSport:

iSport.pl, Sklep Internetowy

Na 180cm wzrostu to M lub nawet L. Ja przy 190cm mam XL. Przy L-ce nie starczalo mi sztycy siodła. Na długość by uszedł ale XL leży mi idealnie. A Ty jesteś na pograniczu M/L. Ja bym poszedł w L. Ale najlepiej sie przymierzyć.

Napisano

Nie wiem która z rur jest "poprzeczną" ale jeśli piszesz o górnej to może i masz w swojej ramie 600 mm ale tylko jeśli mierzysz od końca do końca, bo normalnie to Anthem dopiero w emce ma niecałe 600 mm długości w poziomie i kilka cm mniej " po rurze"...Natomiast Trance w "esce" ma 560 długości efektywnej więc to naprawdę mało jest do 180 wzrostu. W rowerach o większym skoku np w Reignie czesto widuje się wyższe osoby na eskach, bo do takiej jazdy mała rama jest idealna no ale Trance to nie Reign jednak i tu warto zachować jakiś rozsądek w doborze wielkości ramy.

Oczywiście chodzi mi o górną i oczywiście chodziło mi o rozmiar M. Jakieś zaćmienie z tą S-ką :icon_redface: . Właśnie M-ka ma w Anthemie 600mm i o ten rozmiar mi chodziło. S-ka bedzie zdecydowanie za mała na wzrost 180 cm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...