tomatoma Napisano 30 Września 2011 Napisano 30 Września 2011 Cześć. Znalazłem rower na allegro. Na ramie ma jakieś pęknięcia. Mam prośbę dla znawców o oszacowanie czy to coś poważnego. Załączam zdjęcia
Mod Team sznib Napisano 30 Września 2011 Mod Team Napisano 30 Września 2011 Są 2 wyjścia: albo są to pęknięcia lakieru (mało prawdopodobne), albo pęknięta jest główka ramy. Aby się przekonać trzeba by papierem ściernym zetrzeć lakier w miejscach pęknięć. Jak pęknięta jest główka to może jakiś specjalistyczny zakład zajmujący się obróbką aluminium coś by z tym zrobił, w każdym razie jeżdżenie z tym tak jak jest stanowczo odradzam.
tomatoma Napisano 30 Września 2011 Autor Napisano 30 Września 2011 No właśnie, obawiam się, że to pękniecie. Zapomniałem dodać, że jestem dopiero przed zakupem. Chyba sobie daruję ten rower. Trudno jednak znaleźć coś fajnego za niską cenę. Szukam używanego crossa za 600-700 zł To jednak minimalne pęknięcie - czyli radzicie raczej nie ryzykowac jazdy z taką przypadłością?
marcin_ostrów Napisano 30 Września 2011 Napisano 30 Września 2011 Zależy ..... Ja w swoim poprzednim MTB nabiłem na gorąco stalową obręcz na główkę ramy . Trzymało 2 lata . M
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.