wromich Napisano 30 Września 2011 Napisano 30 Września 2011 Witam, posiadam kross level a2 i mam w nim seryjne opony czyli Schwalbe Black Jack - z danych producenta to waży ~ 1 kg. sztuka. Z racji tego, że jeżdżę tylko po utwardzonych drogach gruntowych, a większość to chodniki i asfalt chcę je zmienić na jakieś dobre opony do powiedzmy 50-60 zł sztuka. Zależy mi głównie na tym by mieć niskie opory toczenia i dobrą przyczepność. Szukam jakiegoś semi slicka co możecie polecić w tej kategorii cenowej? Dziękuję za porady
michalmad Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 mogę polecić continental race king , ktorego sam uzywam, nie jest to semi, aczkolwiek na asfalcie bardzo dobrze mi sie na nim jezdzi, bardzo powoli się sciera, oporów nie odczuwam, godne uwagi moze byc smart sam od schwalbe.
nemo2009 Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Schwalbe Hurricane będą dobre.26x2.0
zeflo Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 A może spodoba Ci się Kenda Kobra 26x2.0 ? Wersja zwijana kosztuje ~55zł , waga ~490g Wersja drutowana kosztuje ~30zł , waga ~650g Masz dwie wersje : Albo drożej i lżej , albo taniej i ciężej
honor Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Kobra jest całkiem dobrą oponą uniwersalną, trzeba uważać na mokrym asfalcie bo przód potrafi uciekać. Wolno się ścierają. Moje drutowane ważyły 570-580g/szt.
wromich Napisano 2 Października 2011 Autor Napisano 2 Października 2011 A więc kupiłem kobrę , zwijaną. Mam nadzieję, że będzie się dobrze jeździć z samych opon zdejmę ~ 1 kg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.