Skocz do zawartości

[Rower] Giant Talon 1 czy Scott Aspect 10?

Klosi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początek witam wszystkich, jestem tu nowy i wystartowałem w Skandii w Białymstoku na Minii i załapałem bakcyla maratonów MTB. Oczywiście będę jeździł amatorsko - mam już swoje lata, więc chodzi mi o sprawdzenie się,a nie o wygrywanie.

Postanowiłem zainwestować w nowy rower i mam możliwość kupić powyższe w przyzwoitej cenie ale czy warto dopłacić 500 zł za Scotta? Na tyle co się orientuje obie marki są dobre, osprzęt wydaje mi się porównywalny - Scott ma lepszą przerzutkę z tyłu. Nigdzie nie mogę znaleźć masy Gianta - Scott waży 12,70 kg.

Tu są linki ze specyfikacją do obu modeli:

Giant Talon 1

Scott Aspect 10

Proszę o wasze konstruktywne opinie w temacie :)

Napisano

Raczej nie ma sensu dopłacać do scotta, ale czy koniecznie musi być któryś z tych dwóch? Moim zdaniem lepszą propozycją lepszy będzie ten cube, ten unibike.

Napisano

Cóż - w obu spora część kwoty to opłata za markę ;) Na Twoim miejscu poszukałbym czegoś innego - za tę kwotę można już coś ciekawego znaleźć i na pewno będzie lepsze niż te modele w linkach... Ale jak się uprzesz to ja wybrałbym Gianta.

Napisano

Rozważam te dwa sprzety bo mam na nie naprawdę dobrą ofertę cenową - szczegolnie na Gianta. Ten Cube Acid i Unibike Expert bardzo fajne ale na pewno nie mam szans na takie zbicie ceny, więc biorę Talona. Dzięki wszystkim za upewnienie mnie w moim wyborze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...