premier2 Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Lookas, może podaj ile jest miejsc i do kiedy przyjmowane są wpłaty za rezerwacje
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Lutego 2012 Mod Team Napisano 3 Lutego 2012 Wpłaty do 30 czerwca - info dodane. Zniżek dla studentów/turystów niestety nie ma (ale jeśli się uda coś wynegocjować-dam znać) Miejsc mamy póki co 50.
detonator Napisano 4 Lutego 2012 Napisano 4 Lutego 2012 Miejscówka wygląda bardzo ciekawie, a napiszcie mi, czy jest możliwość wykupienia jednego noclegu, tzn. piątek- sobota lub sobota-niedziela.
piotrulek84 Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Miejscówka wygląda dobrze. Warunki super jak na 25pln
zaDymek Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 I masz babo placek, w tym terminie jest ET w Czarnej Górze... hmmmmm.....
premier2 Napisano 17 Lutego 2012 Napisano 17 Lutego 2012 Ruszył temat z projektami koszulek na zlot. Tym razem MUSI dojść do skutku - nie widzę innej możliwości [Koszulki] Zlotowe 2012 - czekamy na projekty
mrkura Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 O jakiej kwocie rozmawiamy ? 50 zł , 20 zł, 100zł - rozumiem, że chodzi o koszulki "cywilne".
Mod Team safian Napisano 18 Lutego 2012 Mod Team Napisano 18 Lutego 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/69687-koszulkiii-oficjalny-zlot-forumroweroweorg-juz-zamawiamy/ Jak widać na 2. zlocie z wysyłką cena koszulki wyszła ~40 zł, także jak dla mnie nie jest to jakaś kosmiczna kwota
detonator Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 Gdzie najbliżej dojeżdża pociąg? Ewentualnie Żywiec ale to już kawałek
kamfan Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 ale dużo lepiej jest wysiąść w Suchej Beskidzkiej i jechać czerwonym szlakiem pieszym, prowadzącym górami przez Przysłop do samej Zawoi początek tego szlaku jest całkowicie zarośnięty (trawa wysoka na jeden metr), a więc polecam asfaltowy objazd taki jak na zdjęciu poniżej
Przeor Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 No i robiąc objazd omijamy, jak dałem radę wyczytać na mapie, Cmentarz choleryczny, lepiej żeby nikogo cholera przed zlotem nie wzięła
jokulus25 Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 no i właśnie tak jak napisał kamfan ja zamierzam jechać
n4k5 Napisano 24 Lutego 2012 Autor Napisano 24 Lutego 2012 Świetny pomysł kamfan, jeszcze kilka miesięcy zostało, ale mogę powiedzieć, że punkt 12, będę z kumplem w Suchej Beskidzkiej Można się umówić i razem zrobić te ostatnie kilometry szlakiem
marcinusz Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Z ciekawości zajrzałem w rozkład jazdy PKP i lipa straszna. Myślałem, że do Suchej jeżdżą pociągi z Żywca, a pkpowski rozkład podaje mi pociągi przez Kraków :/ Znalazłem jedno interregio do Jeleśni. Ale nie dalej. To co jest z tymi torami Żywiec-Jeleśnia-Sucha. Remontują? Porzucili? Przez Kraków połączenia mało dogodne... Wie ktoś o co chodzi?
Mod Team safian Napisano 24 Lutego 2012 Mod Team Napisano 24 Lutego 2012 Patrzenie teraz na rozkład PKP zupełnie nie ma sensu, nie dość, że znowu się okaże tak jak rok temu, ze była wichura i połowy torów na jakimś odcinku nie ma to zawsze w wakacje rozkłady są zmieniane
marcinusz Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Eee tam, większość połączeń nie zmienia się zasadniczo. Już wyczaiłem, że jakaś droga z Jeleśni jest. Wygląda to tak: Jeleśnia - Przyborów - Za Wodą - Przyborów - Wełcza - Zawoja. Wygląda na to, że przynajmniej przyzwoita szutrówka powinna tam być - w sam raz na godne przeprawienie się z bagażem. Wiesz może kamfan, czy to przyjazna droga? Małym kroskantry na rozgrzewkę nie wzgardzę
kamfan Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Zaznacz tą drogę na mapie, bo nie wiem o którą Ci dokładnie chodzi. Z Jeleśni jest bardzo dobry dojazd asfaltem pod przełęcz Klekociny (Jeleśnia-Przyborów-Koszarawa-Bystra), stromo terenem jest tylko jakieś 300-400 m przed samą przełęczą, a dalej jest już z górki szeroką i w miarę wygodną, nawet z bagażami drogą do samej Wełczy w Zawoi
Gość Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Zaznacz tą drogę na mapie, bo nie wiem o którą Ci dokładnie chodzi. Z Jeleśni jest bardzo dobry dojazd asfaltem pod przełęcz Klekociny (Jeleśnia-Przyborów-Koszarawa-Bystra), stromo terenem jest tylko jakieś 300-400 m przed samą przełęczą, a dalej jest już z górki szeroką i w miarę wygodną, nawet z bagażami drogą do samej Wełczy w Zawoi Biorac pod uwage, ze po drodze masz 2 asfaltowe podjazdy, gdzie zjezdzajac bez przylozebnia nogi uzyskujesz ponad 60km/h to nie jest znow tak plasko. Ogolnie od Jelesni jedziesz non stop pod gore, choc tego nie widac. Skrecajac w Koszarawie na Bystra dopiero beda wspomniane 2 podjazdy. Jak dojedziesz do samego konca drogi, taka petla/ zajezdnia jak to nazywam, charakterystyczne miejsce, gdzie z reguly stoi jakis samochod badz kilka , sklep po lewej z reguly zamkniety to masz jechac dalej prosto przez mostek. Tam wykonczy Cie w sloncu 3 ostateczny podjazd asfaltowy o sporym nachyleniu i jak sie juz troszke wyplasci, to skrecasz w prawo w 1 droge bita, wlasciwie szeroka sciezke z napisem -teren prywatny. Widzisz juz Klekociny. Na nej - przeleczy, mozesz juz zjezdzac w dol. Chociaz...., chociaz poswiec jeszcze 30-40minut na wyjscie /wyjazd na Medralowa z niej tez zjedziesz do Zawoi.
marcinusz Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Odrysowałem trasę w bikemap.net. Tylko zapomniałem odznaczyć, że trasa jest testowa. Jakby link nie działał to reklamujcie, wtedy poprawię: http://www.bikemap.net/route/1426931#lat=49.60837&lng=19.43705&zoom=13&type=2 Jak oglądałem na zumi to drogia była przez całą trasę. W bikemap nie było trasy między 15 a 19 km więc rysowałem ją "z grubsza" co widać.
Gość Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 REGULAMIN, pkt 2i Stary, ale opisalem Ci ja wyglada droga, mam metr po metrze zrobic?
marcinusz Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Spokojnie. Odpisałem kamfanowi. Przy okazji trasa wyrysowana na mapie pozwoli wykluczyć nieporozumienie. Poza tym ja prosiłem o weryfikację czy moja trasa jest przejezdna, a nie propozycje tras. To z założenia trasa bez trudnego terenu, bo z bagażem nie lubię pakować się w teren. Bikemap podaje 440m przewyższenia, ale to mnie nie przeraża póki jest w miarę gładko. Na cięższe trasy pojedzie się już tylko z jedzeniem i piciem - to w kontekście Mędralowej, bo na mapie widać że to powyżej 1000m. Bikemap nie jest uprzejma posługiwać sie nazwą przełęcz Klekociny, ale przynajmniej początek zdaje się zgadzać z opisem (Koszarawa - Bystra)
Gość Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Regulamin, pkt 2i No to masz opisane przeze mnie, czyli czlowieka, ktory tam mieszka w miare dokladnie , a nie to co pokazuje BikeMap... Beda pytania to napisze....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.