ci4cho Napisano 29 Września 2011 Napisano 29 Września 2011 Witam. Parę dni temu się wziąłem za dłubanie przy rowerku głównie w celu żeby wyczyścić przerzutki i łańcuch z tego całego syfu w benzynie ekstrakcyjnej (a było z czego!). No i wstępnym złożeniu go, diagnoza jest taka, że tylna przerzutka się nie zmienia. Nie wiem, za długa linka, za słabe napięcie, ale wyciągnąłem z pancerzy linkę i wsadziłem z powrotem w swoje miejsce, dokręciłem i nadal występuje problem. Jakieś porady? Przyznam, że pierwszy się do czegoś takiego wziąłem! Pozdrawiam
KenjiX1G Napisano 29 Września 2011 Napisano 29 Września 2011 Jeżeli chodziła, to znaczy że za słabo napięta linka, moim zdaniem. Zrzuć na najnmniejsze tryby jakie masz, złap linke kombinerkami i naciagnij mocno, przykrec śrube która ją trzyma.
Mod Team safian Napisano 29 Września 2011 Mod Team Napisano 29 Września 2011 Zrób tak jak kolega wyżej pisze, linka cały czas powinna być naprężona. Sprawdź też czy pancerze dobrze idą, może być sytuacja, że gdzieś 'wyskoczył' z mocowania.
ci4cho Napisano 29 Września 2011 Autor Napisano 29 Września 2011 Na razie nie będę robił ponieważ na weekend wyjeżdżam, rower zostaje, a po drugie linki zamówiłem sobie nowe to od razu wymienię. Ale zastosuje się do waszych porad.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.