Pavvel Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Po pierwsze rzecznik nie jest od tego, żeby się z kogoś śmiać tylko służyć radą, bo zapewne długo by nie popracował A po drugie nie powiedział nic, czego bym już nie wiedział. Poradził mi, żebym zgodnie z regulaminem sklepu odesłał drugą piastę i że wymiana samej tylnej piasty to ich dobra wola, której niestety zabrakło. Gdyby były jakieś problemy ze zwrotem gotówki mam się do niego niezwłocznie zgłosić No właśnie. Dwie. Obie. Komplet. Całość. Chyba wystarczy synonimów Nie wiem zatem, w czym masz problem. Mówisz o straconym sezonie (ok, to inna sprawa - czas realizacji - o ile Ci wierzyć, bo mam co do tego coraz więcej wątpliwości, obserwując Twoje zachowanie), ale jak byś zostawił jedną piastę, to obawiam się, że na niej też nie pojeździsz, więc ten argument jest typu "a u was murzynów biją". Dobry żart. To ich psi obowiązek Taki sam psi obowiązek ma kupujący. Poza tym safian jest takie przysłowie: "Nie śmiej się dziadku z cudzego wypadku, bo dziadek się śmiał i to samo miał". Wszystko wydaje się śmieszne i zabawne dopóty, dopóki nie dotyczy nas samych Już nie wspominając o tym, że jako moderator to nawet nie wypada - ale to już świadczy o Twoim poziomie nie moim Widzisz, nie przypominam sobie, by ktoś tu zakładał wątek, w którym chciałby się dowiedzieć jak oszukać sklep i oddać im coś, co samemu zniszczył... Dobrze, że Schwefel przypomniał tamten wątek, bo to nóż się w kieszeni otwiera i zdecydowanie (przynajmniej w mojej opinii) zmienia optykę. I jeszcze jedno, skoro nie odpowiedziałeś na moje wcześniejsze pytanie, to już jestem pewny, że kupowałeś KOMPLET. A skoro był to KOMPLET, to masz psi (nomen omen) obowiązek zwrócić KOMPLET. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dziwne to twoje podejście. Zgodnie z przepisami chcą Ci zwrócić kasę za towar który kupiłes, a Ty wymagasz od nich jakiejś dobrej woli, zmian zasad, itd. Kupujesz jeden element, masz jedną pozycję na paragonie, oddajesz jeden, za jeden dostajesz zwrot pieniędzy... Po co to bicie piany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dla przykładu sytuacja która spotkała mojego współlokatora z pokoju. Miał dostał zwrot kaucji za wynajem mieszkania w kwocie 350zł(tyle wpłacaliśmy), ale że się z tą dziewczyną u której wynajmowaliśmy pokłócił, to na siłę wymyśliła sobie, że np. przypalił czajnik, ukręcił kurek w kuchence(minimalnie się ułamał) czyli w sumie normalne eksploatacyjne sprawy i dostał 285zł. Wziął tyle bo po prostu nie miał siły się już z tą kobietą użerać Proszę Cię.... Kurki w kuchenkach mam w domu od jakiś 34 lat (w nowej już nie mam ;P) i nigdy nic się nie ułamało. Poza tym, najpierw oskarżasz kogoś za próbę wymuszenia na Was niewiniątkach jakiejś kasy, po czym w tym samym zdaniu potwierdzasz racje tej osoby. Mam gorącą nadzieję, że nie przyjdzie nam nigdy robić żadnego interesu... P. Ps. przypalony czajnik też próbowaliście oddać do sklepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Pavvel z słuchawek nie będę się tłumaczył bo nie tego dotyczy temat, poza tym czemu mam się tłumaczyć z czegoś co miałem zamiar zrobić a nie zrobiłem? Co do tego kompletu to od razu przyznaj, że nie chciało Ci się zapoznać z tym tematem od deski do deski. Jakbyś go przeczytał dokładnie to byś już dokładnie wiedział co i jak oraz na czym sprawa stoi Gościu daruj sobie te złośliwości... A najlepiej jak masz takie posty pisać to siedź cicho. Powiedziałbym Ci co o tobie myślę (zapewne ty byś mi napisał co o mnie) i co dalej? Dasz mi klapsa? Zakładając ten temat wcale nie liczyłem na wasze współczucie, czy wogóle poparcie. Chciałem zasięgnąć opinii ale teraz zaczynam powoli żałować bo już zaczynam być osądzany jakbym Ci conajmniej dziecko pobił... Jasne oceń mnie po jakimś kurku od gazu, i sprawie o której nawet nie chciało Ci się do końca doczytać Zaczynasz być zabawny Dziwne to twoje podejście. Zgodnie z przepisami chcą Ci zwrócić kasę za towar który kupiłes, a Ty wymagasz od nich jakiejś dobrej woli, zmian zasad, itd. Kupujesz jeden element, masz jedną pozycję na paragonie, oddajesz jeden, za jeden dostajesz zwrot pieniędzy... Po co to bicie piany... Dokładnie, po co to bicie piany. Komplet piast został im przeze mnie odesłany i grzecznie czekam na zwrot pieniążków. Mam wrażenie, że niektórzy przeżywają to nawet bardziej ode mnie, prawda Pavvel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ja się zapoznałem z tematem . I bicie piany jest o to, że najpierw wysłałeś tylko połowę towaru, i żądałeś zwrotu kasy. Na dodatek nadałeś wątkowi tytuł, który oczerniał sklep, który wykazał maksimum dobrej woli i chęci zwrotu pieniędzy. Ciężko to ocenić inaczej niż próba wyłudzenia. To tak na wypadek, jakby to do Ciebie jeszcze nie dotarło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Zabojco206, pamietaj ze moze jeszcze przyjsc taki moment ze zechcesz cos tu sprzedac. Zalozyles dwa "fajne" tematy, w jedym pytajac jak zrobic w balona sprzedawce, w drugim wykazujac swoje widzimisie, niekoniecznie zgodne z tym czego prawo masz sie domagac. Nie jestem jedyny ktory nie podziela twojego zdania (temat drugi) i komu nie spodobaly sie twoje przekretowe zapedy (temat 1). I nie jest wazne czy zrobiles to o czym myslales/co chciales zrobic, wazne ze masz taka a nie inna filozofie podejscia do handlu. Oczywiscie mozesz nadal przedstawiac tu swoje racje, wolna wola. JA jednak zastanowilbym sie czy dyskusja prowadzona przez ciebie przyniesie (ci) cos dobrego. Nic w przyrodzie nie ginie - to jedno powiedzenie, drugie: to co robimy wraca do nas. Wolna wola. Ps. to jest naprawde "przezabawne" ze ludzie dzis nie obawiaja sie ani troche publicznie pytac o to jak robic przekrety... To chyba pierwszy przypadek na tym forum. Wiesz, nawet jesli nie zechcesz niczego tu sprzedac a wystawiasz sie lub bedziesz wystawial na allegro, to zdziwilbys sie, ale ludzie znaja sie i potrafia lojalnie ostrzegac sie wzajemnie przed nawet potencjalnymi klopotami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 IMO warto wspomnieć jeszcze jedną wypowiedź autora tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/87313-wycena-korba-xt-m760-przebieg-100km/page__view__findpost__p__849969 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Tylko potwierdza ze autor tematu jest oszustem i kombinatorem. Milo bylo by znac jego nicka z allegro by na wszelki wypadek nie robic z nim interesow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Współczuję sklepowi takiego klienta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 I na tym kończymy ten jakże pasjonujący temat, bo poziom forum spada z roku na rok ale jak widać wpływ na to mają nie tylko nowi użytkownicy... Dziękujemy Killer206 vel Artro za cykliczne obniżanie tego poziomu. Od początku wiedzieliśmy, że ban był nieskuteczny i założyłeś nowe konto ale daliśmy ci jeszcze jedną szansę. którą w tym momencie zmarnowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 30 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Już nie wspominając o tym, że jako moderator to nawet nie wypada - ale to już świadczy o Twoim poziomie nie moim Sorry Schwef że otworzyłem na chwilę, ale nie wytrzymałem - tak się chciałem zapytać drogi Killer206/Artro - cóż to za dziwny zbieg okoliczności z tymi nickami na innym forum? Niedawno pisałeś że Artro został przeze mnie skrzywdzony za niewinność, później do swojej forumowej listy faszystów dodałeś Schwefela, dalej pisałeś że poziom forum spada a teraz do listy dodałeś jeszcze oazę spokoju i łagodności - Safiana... Czegoś tu nie rozumiem - my Cię banujemy a Ty wracasz i nadal twierdzisz że jesteś krzywdzony bo nie podobają się nam tematy w stylu jak kogoś zrobić w balona. Z racji zamknięcia tematu odpowiedź na PW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 18 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Temat otwarty na 48h - czekam na obiecane wyjaśnienia kolegi killer'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 19 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Killer to Artro a Artro to Killer, tłumaczeń nie będzie, koniec tej telenoweli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.