Blej Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witam, Z moim kumplem planujemy wyjazd nad nasze piękne morze wraz z prawdopodobnym zahaczeniem Mazur(Giżycko-Olsztyn) w przyszłe wakacje. Będzie to nasza pierwsza tak długa wyprawa. Podróż nie ma jeszcze konkretnego planu jednak prawdopodobnie podróż nad morze zajmie 6 dni(liczę 2 spędzone w Giżycku i Olsztynie)wychodzi dziennie około 90-100km. Problemem jest w tej chwili nocleg(w wakacje nadal będziemy niepełnoletni). Chciałbym się dowiedzieć jak to jest ze spaniem w Schronisku bądź na polu namiotowym. Bierzemy ze sobą namioty i śpiwory. Wersja na tą chwilę wygląd tak: o 7 wyjeżdżamy, od 17 szukamy noclegu po domach, jeśli nie uda się to poprostu jedziemy w szczere pole i tam rozkładamy namioty. Jedyny nocleg w domu mamy zagwarantowany w Olsztynie. Wiem że musze mieć ze sobą trochę odzieży, dętki, klucze(te podstawowe), pompkę, pieniądze, namiot, śpiwór.Ponadto rzeczy które na tą chwilę muszę zdobyć to: sakwy, nowe opony(szosowe), strój, pieniądze na jakieś 2tygodnie. Nie planujemy jeść w knajpach, żywieniem będzie to co dostaniemy w zwykłych spożywczych sklepach. Chciałbym wiedzieć jak wyjdzie z legalnością tej wyprawy, i jak wygląda kosztorys na tą chwilę? jeśli ktoś mógłby, ważną pomocą byłoby opracowanie trasy. Nie wzgardzimy również wszelkimi radami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbix Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Hej! Wiecie co chłopaki, też miałem taki problem w te wakacje i powiem wam , że ja nocowałem na polach namiotowych i nie było żadnego problemu z noclegiem , myślę ze mogliby tam zakwaterować 10latka... Średnia stawka za nocleg to około 15zł , więc za 5 dni jazdy nie licząc noclegu w Olsztynie wyjdzie wam ok. 75zł za nocleg + za jedzenie około 20zł/dzień czyli 200 +/- ... Inna sprawa jakbyście spali np. przy jeziorku na nie strzezonym polu ,gdzie przenocujecie za "free". Fajna sprawa też się chyba przejadę do znajomej do Waw-y i popedałuję nad morze przez Mazury , tez uwielbial Giżycko w parze z Mikołajkami.... Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.