Skocz do zawartości

[licznik] SIGMA BC 906, czy można dokupić elementy?

bacorreo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

posiadam licznik Sigma BC 906, używałem go ze starym rowerem, teraz chciałem przepiąć do nowego, jednak okazało się, że brakuje mi elementów, zginął ten fragment, który montuje się na szprychach i przetarły się zupełnie gumy do mocowań (to akurat najmniejszy problem).

Czy można dokupić takie elementy, czy tez muszę kupować cały licznik? Szkoda mi trochę, bo sama elektronika jest w idealnym stanie.

• Mod Team
Napisano

Magnes na szprychę będzie pasował od każdej sigmy i od innych liczników też, można kupić solo( np.allegro), na forum też czasami się pojawiają. Gumki do mocowania do kupienia tam gdzie sprzedają uszczelki lub można je zastąpić opaskami elektrycznymi.

Napisano

uff, czyli jest szansa że da się to kupić, fantastycznie.

Chociaż widzę, że na allegro można taki licznik kupić za 59 zł http://allegro.pl/licznik-rowerowy-sigma-bc-906-przewodowy-abp-i1823872555.html

w tym wypadku cena tego magnesu to rzeczywiście żart ;)

dzięki za odpowiedzi!

aaaa jeszcze sie zastanawiam, może kupić po prostu gorszą sigmę typu http://allegro.pl/licznik-sigma-bc-509-i1831110167.html

jak myslicie, akcesoria będą kompatybilne?

Napisano

Gumki i magnes oczywiście będą pasowały ale podstawka raczej nie bo inna seria. U mnie zamiana podstawek z xx6 nie gada z xx9.

ok, podstawkę na szczęście mam, więc jest to jakaś opcja, dzięki!

Napisano

Gumki i magnes oczywiście będą pasowały ale podstawka raczej nie bo inna seria. U mnie zamiana podstawek z xx6 nie gada z xx9.

Właśnie sprawdziłem licznik 509 na podstawce od 906, działa bez problemów.

• Mod Team
Napisano

A u mnie nie, sądziłem że powodem jest inna seria.:(

Faktycznie działa, jedna podstawka jest trochę sfatygowana i licznik nie miał kontaktu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...