Skocz do zawartości

[Rower/Amor] Która z odmian Meridy?

Wasuh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zaczął sie nareszcie sezon na kupno roweru - sezon wyprzedaży.

Podobają mi się rowery ze stajni Merida ze względu na przystępną cenę do designu.

Ale design to nie wszystko. Tak więc wchodzę sobie na stronkę i tu ku mojemu zdziwieniu 4 rodzaje meridy 800-D:

1. Rower górski Merida One-Five-O 800-D 2010 LINK
  2. Rower górski Merida One-Twenty TFS 800-D 2010LINK (ździebko jeszcze drogi)
  3. Rower górski Merida ONE-TWENTY 800-D 2011LINK
  4. Rower górski Merida ONE-FORTY 800-D 2011LINK

Najbardziej interesuje mnie pozycja 3, ale nie wiem za dużo odnośnie tego przedniego amortyzatora; np jak wypada przy tych w innych pozycjach.

Poprzedni amortyzator XCR LO po 2,5tys. załapał boczne luzy więc szukałbym czegoś bardziej sztywnego bocznie.

Inne dane: człek: 90kg/186cm, typ jazdy: XC[+zjazdy 10%](ogólnie szybka dynamiczna jazda)

Jeżeli widzieliście coś fajniejszego to dajcie znaka :D

thx

Napisano

Spójrzmy, co tu mamy...

Pozycja 1 - 150mm skoku

Pozycja 2 - 120mm skoku, model niedostępny (wedle informacji sklepu, do którego podajesz link)

Pozycja 3 - 120mm skoku

Pozycja 4 - 140mm skoku

Generalnie - zdecyduj, do czego potrzebujesz ten rower... Jeśli ma to być Merida, ustalając sposób użytkowania sam automatycznie wybierzesz spośród powyższych trzech modeli ten, który Ci odpowiada.

• 4 tygodnie później...
Napisano

@Anveen

Żeby nie używać przekleństw : SUPER odpowiedź, poprostu tak mu pomogła, myślę że nigdy o tym wcześniej nie myślał i te kilka Twoich wyrazów ułatwiło mu życie, od teraz jest zupełnie innym człowiekiem !!

Ten Rockrider bardzo spoko i na lepszym osprzęcie niż meridki :)

#edit

aaa no i widze że niezły odkop, gratulacje!

• Mod Team
Napisano

rybciasum, bez nerwów. Wystarczy, że zgłosisz nam "klienta", a my już się nim zajmiemy. ;)

Zamykam, bo temat od miesiąca nieaktywny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...