adam00 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Chciałbym jakoś "opatrzyć" kilka zarysowań i przebitek rdzy i pomyślałem o polakierowniu... I teraz mam pytanie, co sie do tego nadaje i jesli lakier w sprayu to jaki? Dodatkowo na jednej stronie doradzaja po wylakierowaniu wypolerowanie pastą typu Automax, myślicie, że to dobry pomysł? W sumie zależy mi przede wszystkim, żeby zdusić rdze w zarodku Wygląd jest sprawą drugorzędna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Oczyścić, podszlifować dobrym papierem, żeby zagłębień zbyt dużych nie było, podkład i dopiero lakier. Wtedy powinno być dobrze. Skoro wygląd jest drugorzędną sprawą, to podejrzewam, że dowolny. Kwestia, żeby nałożyć zgodnie ze sztuką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 28 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Września 2011 wklep do wyszukiwarki malowanie i renowacja ramy, sporo tego ale sam malowałem wg tych porad plus dorzuciłem coś od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Zapomniałem dodać, ze mój siostrzeniec ostatnio robił "ręcznie" całą ramę. Średnio mu to wyszło bo źle położył podkład i teraz widać wszelkie nierówności na lakierze. Być może po polerowaniu warto przeciągnąć czymś bezbarwnym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 5 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Października 2011 po polerce jakimkolwiek preparatem lepiej nie dawać bezbarwnego - nie będzie po prostu trzymał. Podkład + lakier + bezbarwny jako połysk i jednocześnie warstwa ochronna lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.