Skocz do zawartości

[gripy] KCNC - trzymanie

djwiocha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zainteresowałem się ostatnio chwytami KCNC, bo te 11 gramów jednak kusi, czytałem tematy o tych gripach na forum, ale wszyscy piszą że fajne miekkie, ale nikt nie pisze czy się łapy trzymają, mam na myśli jazdę bez rękawic. No i czy nie ślizgają się na kierownicy. Teraz mam gripy dartmoora i trzymają się świetnie dopóki, łapy się nie spocą lub nie jadę w deszczu.

• Mod Team
Napisano

KCNC, miękkie? To chyba jakieś trefne dostałem.

Jeżdzę w rękawiczkach pełnych i trzymanie jest ok, jednak długa jazda męczy dłonie właśnie przez to, że są twarde.

Na kierownicy trzymają się ładnie, nie ślizgają się.

W porównaniu z WCSami są strasznie twarde i jak dla mnie niewygodne, wolę przeboleć te 40g więcej i kupić sobie ESI Grips :c

Napisano

Ja dziś pierwszy raz pojechałem na nowych KCNC, zrobiłem już ~20 km i trzymają się dobrze, o zachowaniu po zapoceniu nie powiem, bo używam rękawiczek. Wygodne i fajne, tyle powiem, nie żałuję kasy.

Napisano

Ale te 118 to w którym miejscu? Całość czy tylko miejsce do trzymania? A w ogóle to jakiego one są kształtu bo jak widzę na aukcjach to chyba 6cio- czy 5ciokątne?

• Mod Team
Napisano

Ale te 118 to w którym miejscu? Całość czy tylko miejsce do trzymania? A w ogóle to jakiego one są kształtu bo jak widzę na aukcjach to chyba 6cio- czy 5ciokątne?

Całość ma 118 mm, jak dla mnie to zdecydowanie mało - mam problem z dobrym ustawieniem klamek i manetek :/

one są okrągłe i mają 2 wypłaszczenia zrobione tak jakby ergonomicznie - przy trzymaniu gripa na wypłaszczeniu masz środek dłoni i zgięte palce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...