Marszal50 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Witam zastanawiam się jakie sprawić sobie kółka na nowy sezon, gdyż pragnę przejść z Vbraków na tarcze. Moja jazda to mniej więcej 50% szosa, ścieżka rowerowa i 50 XC z jakimś bardziej wymagającym zjazdem od czasu do czasu ;] Co ważne chciałbym aby były to koła dętkowe, gdyż nie ufam za bardzo tym TL. Moja waga to ok 95 kg połączona z 4 latami na siłce narzuca dość duże parametry wytrzymałościowe owych kół;] Mianowicie zastanawiam się nad taką konfiguracją: Obręcze: Mavic EX729 Piasty (tu mam największy dylemat): Shimano Deore XT HB-M775? - czy dadzą rade? Z miłą chęcią wysłucham innych propozycji. Posiadam kasetę 10 rzędową. Opony: Schwalbe FAT ALBERT Evolution 26x2.25 Dętki: FOSS 26 x1.95-2.25 AUTO CT + mleczko w dętke Szprychy i nyple : Dartmoora Co sądzicie o tej konfiguracji? Jakie macie inne sugestie? - chciałbym się zmieścić w ok 1600zł za kompletne koła. Proszę o opinie:) Pozdrawiam
solo83 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Przy moich 110kg piasta XT dostała luzów po 1kkm więc nie polecam za bardzo. Choć może to tylko przypadek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.