sadek884 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 To są dwa rowerki, które mnie interesują cube ltd sl 29 http://www.cube.eu/en/29er/ltd-sl-29/ cube ltd pro 29 http://www.cube.eu/en/29er/ltd-pro-29/ siema interesuje mnie mtb 29 w oko wpadły mi 2 rowerki cube zastanawia mnie, który wybrać wiem ze powiecie ze są z różnej polki ale interesuje mnie czy w tym 1-szym droższym amor foxa lepiej się sprawdzi niż reba nie mogę znaleźć opini i ich porównania wydaje mi się ze fox ma węższe golenie od reby z koleji w 1-szym cube mamy hamulce formuły a zależy mi na dobrym hamowaniu a w 2-im cube są schimano o których wiele dobrego nie słyszałem a wymiana hamulców zaraz w nowym rowerze nie bardzo się kalkuluje piszcie co sądzicie
Qamal Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Jak mozesz porownywac hamulce formula rx za 1300 zł do hamulców za 400 zł ? Co do amortyzatorow to w foxie wyjdzie ci drozej. Rock shox nie ma tak skomplikowanej konstrukcji i bez problemow zrobisz to samemu.
sadek884 Napisano 27 Września 2011 Autor Napisano 27 Września 2011 ale chodzi mi o to czy te schimano sa w miare bo duzo osob ich nie poleca
Rulez Napisano 28 Września 2011 Napisano 28 Września 2011 Właściwie to jeszcze nawet nic nie wiadomo o tych rowerach, nie wiadomo jak jeżdżą, więc nie wiadomo czy warto je kupować ... Dodatkowo są w nich chyba nietypowe amory z powiększonym offsetem ..
sadek884 Napisano 28 Września 2011 Autor Napisano 28 Września 2011 na razie sie orientuje jak cos a co do hamulcow to te shimano sad w miare czy naprzyszlosc omijac roweryz nimi
rastatajm Napisano 28 Września 2011 Napisano 28 Września 2011 Co do pytania o hamulce, to ja słyszałem pozytywne opinie na ich temat. Że jak na swoją cenę oferują bardzo dobrą jakość hamowania.
KenjiX1G Napisano 29 Września 2011 Napisano 29 Września 2011 Ja w treekingu ich używam i nie mam z nimi problemów, fakt nie są zbytnio katowane, ale we wszystkich zastosowaniach roweru treekingowego się sprawdzają. Jedyny minus, jak podobno w wiekszosci tanszych hydraulików shimano, duży skok jałowy, łapią od połowy klamki, nie jest to wada, tak ma być i mi to w niczym nie przeszkadza Porównania do tych Formuł nie mam.
sadek884 Napisano 3 Października 2011 Autor Napisano 3 Października 2011 myslalem zeby moze zeby przy braniu rowerku w sklepie pogadac ze sprzedawca czy by nie wymienil tych hamulcow na elixiry r a shimano moze by wzial i odliczyl by sobie od tej ceny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.