mixchris Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Przed chwilą wyszperałem bardzo ciekawą "alternatywę" dla napinacza. Może nie sprawdzi się w ostrym DH ale w XC na pewno. Nieraz mnie irytował latający łańcuch przy skocznych harcach na moim hardtail'u. Ktoś może widział takie cuś w akcji a może gdzieś można to kupić w naszym pięknym kraju?
McWolf Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Kupilem v1(wersja do ktorej linkujesz) 4-5 miesiecy temu, dziala dokladnie tak jak ma dzialac. Lyknalem to bo nie moglem sie doczekac napinaczy od gamut i mrp pod 2 tarcze, a teraz widze ze specialized w modelach 2012 stosuje podobne rozwiazania. Czekam teraz az bedzie dostepna nowsza wersja bo obecny jest juz mocno sfatygowany, "doroslych" napinaczy od gamut i mrp nie biore ze wzgledu na wage, c/guide sprawdza sie wystarczajaco dobrze i wazy 11g. V1 nie moglem dorwac nigdzie po za niemieckimi sklepami, kupilem w jednym z nich...
mixchris Napisano 27 Września 2011 Autor Napisano 27 Września 2011 Czyli nie ma żadnego wpływu na płynność zmiany biegów i jak z hałasem jest w miarę cichy?
golarz Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Też mam i polecam. Jak to napinacz, szmer jest. U mnie żadnego wpływu na zmianę przełożeń nie ma. W szczecińskim Coolbike`u możesz dostać. Mieli w połowie września jeszcze dwa.
mixchris Napisano 27 Września 2011 Autor Napisano 27 Września 2011 c.guide v.02 Ma już mocowanie do każdej ramy fajny gadget Będę musiał się za czymś takim rozejrzeć
jarko Napisano 15 Listopada 2011 Napisano 15 Listopada 2011 Gdzie to cudo można kopić? Niestety na razie nigdzie. Ma być dostępny od grudnia 2011. Niestety nie mają żadnego przedstawiciela w Polsce, więc zostaje ich sklep on-line w DE. Cena ma być 39,90€ + koszty wysyłki. Tyle sie dowiedziałem z listu od BIONICON'a jaki dostałem w odpowiedzi na moje zapytanie o dostępność. Że tak powiem - dinks genialny w swojej koncepcji/prostocie, ale czy warto wysupłać na niego +- 200 zeta to już nie za bardzo jestem przekonany....
DAMIAN24 Napisano 29 Grudnia 2011 Napisano 29 Grudnia 2011 Natknąłem się przypadkiem na ten temat ale skoro są nieścisłości... Jak to nie ma przedstawiciela w Polsce? Oczywiście, że jest http://www.bionicon.pl/ , sklep internetowy http://coolbike.pl/index.php?main_page=index&cPath=70 . Co do napinacza to trzeba do nich napisać zapewne zapytanie ale ściągną bez problemu.
mixchris Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Napisano 30 Grudnia 2011 Jakiś czas temu już się z nimi kontaktowałem dostałem odpowiedz że zajmują się tylko rowerami
DAMIAN24 Napisano 30 Grudnia 2011 Napisano 30 Grudnia 2011 Dziwne... mój kumpel(golarz - wcześniej się wypowiadał) bez problemu u nich to zamówił. Może teraz zmienili politykę...
mixchris Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Napisano 31 Grudnia 2011 Przed chwilą napisałem do nich maila zobaczymy co odpiszą... może jeszcze maja kilka sztuk?
mixchris Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Napisano 2 Stycznia 2012 Taką dostałem odpowiedz: Witam, w ofercie mamy cguide v.1 kolor niebieski w cenie 160pln Szkoda że tylko niebieski i starsza wersja
amun Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Nabyłem, wczoraj zamontowałem (bardzo drogie to maleństwo) https://picasaweb.google.com/112995870409096219692/20120104_NapinaczBioniconCGuideV2
mixchris Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 Drogie, drogie a gdzie kupowałeś bo widzę że wersja v.2 i nie niebieskie no i nieźle wygląda podziel się swoimi odczuciami z jazdy, czy nie hałasuje?
Trekuu Napisano 17 Lutego 2012 Napisano 17 Lutego 2012 Czy to cacko można zamontować do korby 3 "biegowej" ?
Arakir Napisano 21 Kwietnia 2012 Napisano 21 Kwietnia 2012 Drogie, drogie a gdzie kupowałeś bo widzę że wersja v.2 i nie niebieskie no i nieźle wygląda podziel się swoimi odczuciami z jazdy, czy nie hałasuje? Też szukałem tego cacka i znalazłem tu www.coolbike.pl - Produkty
ElDiablo Napisano 18 Lipca 2012 Napisano 18 Lipca 2012 Nie wiem dlaczego nie otwiera mia się manual z 1 linku. Pozwolę sobie zatem dołączyć do pytania Czy to cacko można zamontować do korby 3 "biegowej" ? No i do użytkowników - czy wynalazek wart tej kasy? Nie ukrywam strzały łańcucha o rame też doprowadzają mnie do szału.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.