Kamyl Napisano 3 Lutego 2006 Napisano 3 Lutego 2006 Witam. Składam rower i jutro muszę "rozprowadzić" pancerze i linki. Pancerz kupiłem na merty i tu pojawia się problem z bezproblemowym docinaniem. Nie mam kasy na profesjonalną obcinarkę oraz nie mam możliwości pożyczenia takowej. Chciałbym się dowiedzieć czy macie może jakieś sposoby na obcinanie aby nie zagniatać końcówek?
sebekfireman Napisano 3 Lutego 2006 Napisano 3 Lutego 2006 Ja przecinałem je przy pomocy brzeszczota, a jeszcze lepiej jakbyś miał specjalną piłkę do stali lub pilarkę z tarczami do cięcia stali. Możesz także spróbować śrubokrętem i młotkiem - ale nie zawsze się uda tak jak się chce - nieraz się zgniecie końcówkę.
roge Napisano 3 Lutego 2006 Napisano 3 Lutego 2006 Dobre cęgi, najlepiej z przełożeniem i po kłopocie. Zadziory odcinasz, a pozostałości wyrównujesz pilnikiem.
Schwefel Napisano 3 Lutego 2006 Napisano 3 Lutego 2006 Wiecie może gdzie można dostac takie mocowanie do przewodu hydraulicznego?
Puma [JFK] Napisano 4 Lutego 2006 Napisano 4 Lutego 2006 Ja obcinam zwykłymi szczypcami do metalu i jest OK.
mmmak Napisano 4 Lutego 2006 Napisano 4 Lutego 2006 ja zainwestowałem w obcinacze topex-a za 15 zł i jest ok. - obcinaja pancerze linki bezproblemu
Spider Napisano 4 Lutego 2006 Napisano 4 Lutego 2006 Ja obcinam szczypcami do cięcia blachy. Troszkę spłaszczają końcówki pancerzy ,ale dają sę dosyć łatwo odgiąć i jest Ok.
BART_osz Napisano 4 Lutego 2006 Napisano 4 Lutego 2006 Wiecie może gdzie można dostac takie mocowanie do przewodu hydraulicznego? Jak juz szukasz czegos takiego to polecal bym bardziej to: u mnie lepiej sie sprawdzilo bo moglem poprowadzic przewod gdzie chcialem Klej trzyma idealnie. Jak na takie y male to dosyc drogawe.
Gavron Napisano 4 Lutego 2006 Napisano 4 Lutego 2006 Właśnie też szukam czegoś takiego jak Schwefel - jakoś bardziej do mnie to przemawia BART_osz a ile Cię kosztowała taka zabawa ?
BART_osz Napisano 4 Lutego 2006 Napisano 4 Lutego 2006 Komplet dwoch takich aluminiowych "trzymadelek" jakich szukacie zaplacilem :eek: 25 zl ( 8$ ) Cena na pewno przesadzona jak za taka e
Mod Team Odi Napisano 4 Lutego 2006 Mod Team Napisano 4 Lutego 2006 Jakieś w miarę dobre szczypce, ucinaczki czy jak to tam nazwać kupisz w sklepie z narzędziami za kilkanaście zł.
Puma [JFK] Napisano 4 Lutego 2006 Napisano 4 Lutego 2006 Ja dzisiaj walczyłem z moimi starymi pancerzami - tragedia !!! Pancerz z linki przerzutki i wzmocnienie stanowiło około 15 cienkich prętów z hartowanej stali. Ile ja sie namęczyłem, żeby to przeciąć :rolleyes2: Ale udało sie :wink: Ja już wole tanie pancerze za pare zł bo tam wzmocnienie jest w formie spirali i łatwo sie tnie :mrgreen:
ssslawecki Napisano 5 Lutego 2006 Napisano 5 Lutego 2006 A ja ostatnio pojechałem flexem (gumówką czyli szlifierką kątową). Teraz to chyba góra 30 złociszy kosztuje w markecie, a nie musi być markowa.
nikuss Napisano 5 Lutego 2006 Napisano 5 Lutego 2006 Takich pierdułek sam szukałem i jest tego pełno w cyklotur.pl i kosztyją po kilka złotych zeczywiscie są dosć drogie jak na takie małe "gówienka"
intermis Napisano 7 Lutego 2006 Napisano 7 Lutego 2006 A ja wkładam pancerze do "kombinerek" czy jak kto woli "kleszczy" w tym miejscu gdzie mają ostrza do obcinania różnych kabli itp. kładę "kleszczyki" na jakiejś twardej powierzchni (np. kowadełko), jedno energiczne uderzenie młotkiem i pancerzyk pięknie się obcina, próbowałem brzeszczotem i pilarką kątową ale jednak "kleszczykami" wychodzi najlepiej, nie ma żadnych zadziorów itp.
KAZUMI Napisano 7 Lutego 2006 Napisano 7 Lutego 2006 Ja używam zwykłych kombinerek do obcinania. Nie ma żadnego problemu a jak coś się zagnie to gwoździem poprawiam
DaRochee Napisano 12 Lutego 2006 Napisano 12 Lutego 2006 ...a ja biore wymiar i jade do serwisu i mi elegancko chłopaki obetną jak chce i linki również, wyszystko za friko i bez problemu
mbike Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 Witam Od marca na ul. Łobzowskiej 40 w Krakowie, bedziecie mogli za free obciąć pancerze i linki, tylko się przyznać, że z forum pozdrawiam Adi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.