Skocz do zawartości

[pancerze] obcinanie

Kamyl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Składam rower i jutro muszę "rozprowadzić" pancerze i linki. Pancerz kupiłem na merty i tu pojawia się problem z bezproblemowym docinaniem. Nie mam kasy na profesjonalną obcinarkę oraz nie mam możliwości pożyczenia takowej. Chciałbym się dowiedzieć czy macie może jakieś sposoby na obcinanie aby nie zagniatać końcówek?

Wiecie może gdzie można dostac takie mocowanie do przewodu hydraulicznego?

Jak juz szukasz czegos takiego to polecal bym bardziej to:

dsc076593yl.th.jpg

u mnie lepiej sie sprawdzilo bo moglem poprowadzic przewod gdzie chcialem :) Klej trzyma idealnie.

Jak na takie y male to dosyc drogawe.

Ja dzisiaj walczyłem z moimi starymi pancerzami - tragedia !!!

Pancerz z linki przerzutki i wzmocnienie stanowiło około 15 cienkich prętów z hartowanej stali. Ile ja sie namęczyłem, żeby to przeciąć :rolleyes2: Ale udało sie :wink: Ja już wole tanie pancerze za pare zł bo tam wzmocnienie jest w formie spirali i łatwo sie tnie :mrgreen:

A ja wkładam pancerze do "kombinerek" czy jak kto woli "kleszczy" w tym miejscu gdzie mają ostrza do obcinania różnych kabli itp. kładę "kleszczyki" na jakiejś twardej powierzchni (np. kowadełko), jedno energiczne uderzenie młotkiem i pancerzyk pięknie się obcina, próbowałem brzeszczotem i pilarką kątową ale jednak "kleszczykami" wychodzi najlepiej, nie ma żadnych zadziorów itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...