Kamyl Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Witam. Składam rower i jutro muszę "rozprowadzić" pancerze i linki. Pancerz kupiłem na merty i tu pojawia się problem z bezproblemowym docinaniem. Nie mam kasy na profesjonalną obcinarkę oraz nie mam możliwości pożyczenia takowej. Chciałbym się dowiedzieć czy macie może jakieś sposoby na obcinanie aby nie zagniatać końcówek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Ja przecinałem je przy pomocy brzeszczota, a jeszcze lepiej jakbyś miał specjalną piłkę do stali lub pilarkę z tarczami do cięcia stali. Możesz także spróbować śrubokrętem i młotkiem - ale nie zawsze się uda tak jak się chce - nieraz się zgniecie końcówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Dobre cęgi, najlepiej z przełożeniem i po kłopocie. Zadziory odcinasz, a pozostałości wyrównujesz pilnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Wiecie może gdzie można dostac takie mocowanie do przewodu hydraulicznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ja obcinam zwykłymi szczypcami do metalu i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 ja zainwestowałem w obcinacze topex-a za 15 zł i jest ok. - obcinaja pancerze linki bezproblemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ja obcinam szczypcami do cięcia blachy. Troszkę spłaszczają końcówki pancerzy ,ale dają sę dosyć łatwo odgiąć i jest Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Wiecie może gdzie można dostac takie mocowanie do przewodu hydraulicznego? Jak juz szukasz czegos takiego to polecal bym bardziej to: u mnie lepiej sie sprawdzilo bo moglem poprowadzic przewod gdzie chcialem Klej trzyma idealnie. Jak na takie y male to dosyc drogawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Właśnie też szukam czegoś takiego jak Schwefel - jakoś bardziej do mnie to przemawia BART_osz a ile Cię kosztowała taka zabawa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Komplet dwoch takich aluminiowych "trzymadelek" jakich szukacie zaplacilem :eek: 25 zl ( 8$ ) Cena na pewno przesadzona jak za taka e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Jakieś w miarę dobre szczypce, ucinaczki czy jak to tam nazwać kupisz w sklepie z narzędziami za kilkanaście zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ja dzisiaj walczyłem z moimi starymi pancerzami - tragedia !!! Pancerz z linki przerzutki i wzmocnienie stanowiło około 15 cienkich prętów z hartowanej stali. Ile ja sie namęczyłem, żeby to przeciąć :rolleyes2: Ale udało sie :wink: Ja już wole tanie pancerze za pare zł bo tam wzmocnienie jest w formie spirali i łatwo sie tnie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 5 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 A ja ostatnio pojechałem flexem (gumówką czyli szlifierką kątową). Teraz to chyba góra 30 złociszy kosztuje w markecie, a nie musi być markowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikuss Napisano 5 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Takich pierdułek sam szukałem i jest tego pełno w cyklotur.pl i kosztyją po kilka złotych zeczywiscie są dosć drogie jak na takie małe "gówienka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 7 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 A ja wkładam pancerze do "kombinerek" czy jak kto woli "kleszczy" w tym miejscu gdzie mają ostrza do obcinania różnych kabli itp. kładę "kleszczyki" na jakiejś twardej powierzchni (np. kowadełko), jedno energiczne uderzenie młotkiem i pancerzyk pięknie się obcina, próbowałem brzeszczotem i pilarką kątową ale jednak "kleszczykami" wychodzi najlepiej, nie ma żadnych zadziorów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 7 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Ja używam zwykłych kombinerek do obcinania. Nie ma żadnego problemu a jak coś się zagnie to gwoździem poprawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 ...a ja biore wymiar i jade do serwisu i mi elegancko chłopaki obetną jak chce i linki również, wyszystko za friko i bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbike Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam Od marca na ul. Łobzowskiej 40 w Krakowie, bedziecie mogli za free obciąć pancerze i linki, tylko się przyznać, że z forum pozdrawiam Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.