Skocz do zawartości

[szosa] Giant TCR Composite 3 2012

kosciczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od dłuższego czasu chodzę z zamiarem kupna swojej pierwszej szosy. Analizowałem dużo wariantów i ostatnio wpadł mi w oko Giant TRC 3, rower na początku nie brany pod uwagę ze względu na swoja cenę, ale mam możliwość kupna nowego od polskiego dystrybutora za 4100. Pytanie czy lepiej zdecydowac się na karbon w nizszych grupach osprzętu czy alu na wyższej grupie?

Mile widziane wypowiedzi osób które mają możliwośc użtkowania tego roweru, nie koniecznie modelu 2012 ale starszych bo z tego co wiem ramy są te same co w poprzednich latach.

Rozmiar myślę że M/L przy moich 185cm bo rura pozioma ma 57cm.

Link do bika http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/tcr.composite.3/9066/49189/

• 4 tygodnie później...

Pytanie czy lepiej zdecydowac się na karbon w nizszych grupach osprzętu czy alu na wyższej grupie?

imho karbon - ramy te, szczegolnie uznanych producentow sprzedawane oddzielnie osiagaja ceny niewspolmiernie wysokie do cen rowerow na takich ramach, takze wymiana komponentow jest mniej problematyczna. i jezdzi sie od razu na karbonie. no i waga mimo gorszego osprzetu z reguly jest porownywalna na alu z klasa-2 wyzej grupami.

btw ja kupilem karbon na 105-ce, miesiac nie minal a moj karbon stoi juz na ultegrze ;D

NIe no bez przesady, ja chcę dostać na siebie spodnie w "normalnym" sklepie.

Koła za 1100 w okolicach 1350g to raczej dobrze. Co masz dokładnie na myśli?

1415chris widzę że mieszkasz w UK a nie widziałeś gdzieś w sklepie internetowym lub normalnym pedalów CrankBrothers Quattro? Przy MTB mam Cranki i nie chcę kupować butów szosowym z uwagi na fakt ograniczonej możliwości w chodzeniu.

Właśnie też nie widziałem tych CB Quattro i dlatego kupię Candy 1 które mają małą platformę i w zasadzie będzie to samo co Quattro tylko że o 250zl taniej.

Z kołami ciekawy temat, ale to na wiosnę/latem. Jak będę potrzebował to się odezwę bo widziałem że też sobie ładne kółka poskladałeś tylko ja raczej nie bedę się pchał w karbon. :thumbsup:

Co do kol, to trzeba sobie takie zlozyc :P .

Obecnie skladam takowe:

obrecze ird cadence/vsr 2x ok 390g £80

piasty bikehubstore 277g £75

szprychy chyba mac 424 235g £60

nyple 20g £10-15

Mam nadzieję, że będą ci dobrze służyły, ale ja jestem konserwatystą :P i wierzę gdy Keith Bontrager mówi: komponenty rowerowe mogą być lekkie, tanie i trwałe, ale te trzy cechy nigdy nie występują razem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...