kosciczek Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam! Od dłuższego czasu chodzę z zamiarem kupna swojej pierwszej szosy. Analizowałem dużo wariantów i ostatnio wpadł mi w oko Giant TRC 3, rower na początku nie brany pod uwagę ze względu na swoja cenę, ale mam możliwość kupna nowego od polskiego dystrybutora za 4100. Pytanie czy lepiej zdecydowac się na karbon w nizszych grupach osprzętu czy alu na wyższej grupie? Mile widziane wypowiedzi osób które mają możliwośc użtkowania tego roweru, nie koniecznie modelu 2012 ale starszych bo z tego co wiem ramy są te same co w poprzednich latach. Rozmiar myślę że M/L przy moich 185cm bo rura pozioma ma 57cm. Link do bika http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/tcr.composite.3/9066/49189/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 ja bym brał ! Najważniejsza jest rama! A tu nie ma co marudzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 i jak kupiłeś jesteś zadowolony bo sam o nim myślę tj jutro przymiarka. tyle że na innych kołach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Kupiłem kupiłem, ale muszę jeszcze na niego poczekać. I najgorsze to że okoła miesiąca, ale cena mi to zrekonpensuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Pytanie czy lepiej zdecydowac się na karbon w nizszych grupach osprzętu czy alu na wyższej grupie? imho karbon - ramy te, szczegolnie uznanych producentow sprzedawane oddzielnie osiagaja ceny niewspolmiernie wysokie do cen rowerow na takich ramach, takze wymiana komponentow jest mniej problematyczna. i jezdzi sie od razu na karbonie. no i waga mimo gorszego osprzetu z reguly jest porownywalna na alu z klasa-2 wyzej grupami. btw ja kupilem karbon na 105-ce, miesiac nie minal a moj karbon stoi juz na ultegrze ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Tak jak pisałem rower już zamówiony i jak będę wymienial to na pewno w pierwszej kolejności koła na coś lżejszego. Mam nadzieje że będę zadowolony z tego Gianta, a rama jest niesamowita w realu. Nie dość że piękna to jeszcze mega sztywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 piękna jest tcr 2 ta czarna akurat mam wszystkie dostępne od ręki ale muszę poczekać na mój rozmiar bo mają w ML i M a ja potrzebuje L. A co do wymian koła faktycznie do wymiany chodź tragiczne nie są z tego co się dopytywałem produkowane w współpracy z DT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 1900 gramowe kola to jest tragedia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Z kołami szału faktycznie nie ma, ale tak jak piszesz są produkowane przy współpracy z DT. Wagi dokładnej nie znam ale lekkie nie są i dlatego pójdą w pierwszej kolejności na wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 1100g 790g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2011 1415chris tylko jeszcze bardziej mnie uswiadomiłeś jakie one ciężkie. Na wiosne będę myślał jakie, póki co musi przyjść rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 niecale 1900 gram, tyle co podstawowe modele shimano (wr500 czy costam 10). ciezkie, ale da sie jezdzic poki nie startujesz na nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Na treningi w sumie jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Jak chcesz miec czworoglowy uda jak Sir Chris Hoy, to jak najbardziej Do treningow solidne kola w okolicy 1350g za ok 1100zl. Jak sie przesiadziesz na takie + super gumy to bedziesz mial wrazenie ze latasz. Nie wspomne o kolkach 1100g , na lzejszych nie jezdzilem ale jest po prostu czad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2011 NIe no bez przesady, ja chcę dostać na siebie spodnie w "normalnym" sklepie. Koła za 1100 w okolicach 1350g to raczej dobrze. Co masz dokładnie na myśli? 1415chris widzę że mieszkasz w UK a nie widziałeś gdzieś w sklepie internetowym lub normalnym pedalów CrankBrothers Quattro? Przy MTB mam Cranki i nie chcę kupować butów szosowym z uwagi na fakt ograniczonej możliwości w chodzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 1350g za ok 1100zl. :icon_question: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Przegladnalem troche stron ale nic nie znalazlem. CC chyba juz takich pedalow nie ma w swojej ofercie.....? Co do kol, to trzeba sobie takie zlozyc . Obecnie skladam takowe: obrecze ird cadence/vsr 2x ok 390g £80 piasty bikehubstore 277g £75 szprychy chyba mac 424 235g £60 nyple 20g £10-15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Właśnie też nie widziałem tych CB Quattro i dlatego kupię Candy 1 które mają małą platformę i w zasadzie będzie to samo co Quattro tylko że o 250zl taniej. Z kołami ciekawy temat, ale to na wiosnę/latem. Jak będę potrzebował to się odezwę bo widziałem że też sobie ładne kółka poskladałeś tylko ja raczej nie bedę się pchał w karbon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Co do kol, to trzeba sobie takie zlozyc . Obecnie skladam takowe: obrecze ird cadence/vsr 2x ok 390g £80 piasty bikehubstore 277g £75 szprychy chyba mac 424 235g £60 nyple 20g £10-15 Mam nadzieję, że będą ci dobrze służyły, ale ja jestem konserwatystą i wierzę gdy Keith Bontrager mówi: komponenty rowerowe mogą być lekkie, tanie i trwałe, ale te trzy cechy nigdy nie występują razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 A co tu nie jest lekkie, tanie i wytrzymale? Wszystkie komponenty sa sprawdzone, piasty i szprychy w moich innych kolach, obrecze przez setki innych uzytkownikow. Chyba ze 1100zl to nie jest tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.