lukasz78 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Na ile mniej więcej starczy bateria wsadzana do przewodowych liczników Sigma? Licznik przeciętnie "chodzi" ok. 3 godzin dziennie, bo tyle mniej więcej dziennie spędzam czasu na rowerze. Resztę dnia pokazuje sobie godzinę. Mam prosty model Speedmaster 5000 (podaję model, bo nie wiem, czy do lepszych modeli wsadzają bardziej żywotne baterie, czy też wszędzie ładują takie same). Ile czasu toto może pochodzić?
bartkos Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Na dłuuuuugo Mam licznik Sigmy już kilkanaście lat. Pierwsze baterie nie pamiętam dokładnie ile wytrzymały, ale było to dobrych parę lat. Już podejrzewałem, że ładują się jakoś podczas jazdy Później wkładałem jakieś noname'y i szybko padały. Kupiłem teraz jakieś firmowe (Kodak?) i mam nadzieję, że wytrzymają równie długo jak pierwsze
Biera Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 w sigmie 1106 działały mi rok w sigmie 1606 nigdy się nie wyczerpały (a przynajmniej nie przed tym jak ją zgubiłem;) )
Mod Team michuuu Napisano 27 Września 2011 Mod Team Napisano 27 Września 2011 Wypasiony chodzi krócej od prostego, bezprzewodowy krócej od kabelkowego, latem używany dłużej od zimowego. 506 wytrzymał 3 lata, 1009 jeden rok. 1609 pół roku i ukradli.
rzezniol Napisano 29 Września 2011 Napisano 29 Września 2011 W instrukcji twojej sigmy jest zapis ze bateryjka trzyma 3 lata. W instrukcji mojej sigmy 1609 STS jest zapis 1 rok przy uzywaniu 1 h dziennie ... Stawiam ze w przypadku twojej te 3 lata tez bedzie w odniesieniu 1h dziennie. Pozdrawiam
Piksel Napisano 29 Września 2011 Napisano 29 Września 2011 Ale w czy w ogóle problem, taka bateryjka kosztuje kilka złoty, a wymiana trwa kilka sekund.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.