MasterOfDarkness Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Witam! Niestety w moim zaledwie półtora miesięcznym gianciku boulderze wystąpiły problemy z suportem, a mianowicie strzelanie jak bardziej naciskam na pedała. Dodam, że ten odgłos nie jest to sztyca, nie są to pedała i nie jest to bębenek, a raczej jest to zużyte gniazdo na oś suportu bo np. jak depne na prawe pedało to jak jeszcze raz na nie depne to już nie strzeli ale jak depne na lewe to jakby to naprężenie przechodzi na drugie i strzeli itd, więc bez wymiany się nie obejdzie. Teraz pytanie jakiego rozmiaru mam kupić suport pod tą ramę? I jaki polecacie? Czy coś takiego by wystarczyło? - http://www.bikestacja.pl/suport-shimano-un26-68113mm-kwadrat-p-3482.html Pozdrawiam!
Mod Team sznib Napisano 27 Września 2011 Mod Team Napisano 27 Września 2011 Mufę masz najprawdopodobniej standardową, 68mm. Długość ośki suportu natomiast dobiera się pod korbę, nie pod ramę. Jak zostawiasz korbę wykręć stary suport i zmierz ośkę, wtedy będziesz wiedział jaki kupić.
MarioG Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Moze zamiast wymieniać, podjedź do serwisu, ja miałem podobnie, też w Boulderze i wystarczyło skasować jakieś luzy :/ 'podobno'... w kazdym razie nie strzela... jak masz rower 1.5 miesiaca to jeszcze na gwarancji jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.