PoleK Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam, Czy ktoś z Poznania posiada może latarke na XM-L i mógłby się gdzieś pokazać wieczorem? Chciałbym ogarnąć jak to działa, bo w necie wszystko prześwietlone, odpicowane, i jakos nie ufam sprzedawcom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Kupiłem dwie sztuki czegoś takiego (http://allegro.pl/show_item.php?item=1814000675) na mojego Levela A4. Na trekingu jeżdżę z Roxim RX-5. Natężenie światła pojedynczej latarki jest porównywalne/silniejsze niż Roxima, ale Roxim świeci szerszym kątem, praktycznie pod same koła. Z latarkami nie jeździłem, dzisiaj mam zamiar wypróbować. Zdjęcia na aukcjach zwykle są prześwietlone, ale wydaje mi się, że ta latarka jest dobrą opcją za uczciwą cenę, podobnie jak Roxim. PS. Nie jestem z Poznania niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2011 no właśnie szukam kogoś z Poznania, Pleszewa, Kalisza, zeby zobaczyc na zywo takie cudo:) pozatym ta latarka którą kupiłeś, pewnie ma z 700Lumenów (jak dobrze pojdzie) i dwie sztuki takie, to juz gruubo na rower:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Żeby nie dublować: http://www.forumrowerowe.org/topic/99020-oswietleniecree/page__view__findpost__p__947875 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Widzialem ten post, dzieki, widze ze narzekasz na zwyt duze skupienei swiatla, ja właśnie dla tego myslałem o czyms z większą soczewką i "lepszym" rozkładem światła, zeby Beam (tak to sie zwie?) byl szerszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Pojedyncza soczewka nie ukształtuje wiązki, ewentualnie ją tylko rozproszy bądź skupi. Powiem tak. Skupienie światła jest akceptowalne, więc nie jest źle, ale jeżeli chodzi o kształt wiązki, to Roxim jednak jest lepszy, bo jego wiązka jest bardziej praktyczna. W tej cenie nie kupisz nic lepszego. Tańsze będą słabsze, więc do oświetlenia drogi raczej nie będą się nadawać, jedynie co to można będzie oślepiać innych współużytkowników drogi, ale przecież nie o to chodzi. Wydasz pieniądze na coś, co niby będzie działać trochę oświetlać, ale nie do końca. W przypadku bezpieczeństwa wychodzę z założenia, że wydaję tyle ile tylko mam. Nie warto szukać oszczędności. Zaletą latarki jest to, że jest mała. Jeżeli kupisz sobie jedną i będziesz czuł niedosyt, to dokupisz drugą i bez problemu posadzisz na kierownicy. Dwa Roximy - byłoby słabo, aczkolwiek równie na bogato! Roxim byłby bardzo ciekawy gdyby był zasilany z Li-ion i miał mocniejszą diodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.