mrkura Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam, po ostatnim wypadzie w sądecki i wyspowy moja nówka tylna przerzutka wymagała wyprostowania ponieważ wkręciła się w szprychy (na szczęśćie w porę zahamowałem). Jednak po powrocie kiedy zabrałem się za dokładne prostowanie wózka, pęknęła jedna półówka wózka (ta po stronie szprych). Częśći zaminnych jak na razie do 10cio rzędówek nie ma, więc co poradzicie żeby poratowac przerzutkę nie kupując nowej. Myślałem o lutowaniu, podobno jest dosyć wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ogólnie to wózek nie ma sensu spawać gdyż jest to element dość mocno narażony na wszelakie wstrząsy itp. Co prawda możesz spróbować zespawać specjalną spawarką do aluminium ale nie sądzę że takie rozwiązanie długo wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbaa Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 mrkura daj zdjęcie jak wygląda to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2011 https://picasaweb.go...feat=directlink Jeszcze jedno pytanie, czy wózek z slx'a 10s. jest taki sam jak w xt ? Czy jedyna różnica to materiał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 W sumie powinien być taki sam, różnic może się tylko wózek wewnętrzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ale robicie problem, Myslałem ze to wewnętrzna cześć ze sprężyną, a to wystarczy dosztukować z jakiejś uzywki. Jest z lat kiedy raczej wszystko było adoptowalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 można to zespawać bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Można ale czy to wytrzyma ostrą jazdę?, koszt wewnętrznego wózka to ok 25 zł sądzę że bez problemu podejdzie z modelu Shimano Deore XT M772 - link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Nie ma szans na dosztukowanie z innego modelu jak i na zakup samego wózka. Gdy by tak było nie zawracałbym Wam głowy. Różnica pomiędzy otworami wynosi około 3mm, chyba że na hama przewiercę starego slx'a. Ale spróbuję pospawać, spaw na pewno będzie trwalszy od reszty wózka, mam nadzieję że nie "pójdzie" w innym miejscu. Jest z lat kiedy raczej wszystko było adoptowalne XT 10s nie jest adaptrowalne z żadnym wcześniejszym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Wybacz moje zdziwienie ale RD - M733 jest 8 rzędowym modelem albo ja coś myle ... Można zespawać, np tigiem, wstawiająć jakieś wzmocnienie z cienkiej blaszki bedzie sie trzymało lepiej niz nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Przepraszam za moje "faux pas" , nawet nie zwróciłem uwagi - chodzi oczywiście o RD-M773. Moderator jesli przeczyta może zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dlatego w głowe zachodziłem o co ci chodzi z 10 rzędami choć po chwili sie skubnąłem ze to pewnie własnie 773 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Pospawane, idzie prawie jak nowe. Ale śladu po pęknięciu nie ma. Później wrzucę fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.