Skocz do zawartości

[Rama MTB] Czy bedzie odpowiednia i dobra ?

mucios92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam zamiar kupić nową rame. mam 188cm wzrostu i obliczyłem, że potrzebuje ramę 21cali. myślałem nad accent tormeta, ale dzisiaj napotkałem fajną promocję na bike-arena. Mianowicie chodzi mi o tę ramę:

http://www.bike-arena.pl/index.php?p2375,poison-zyankali-2011-biala-54cm-dostepna

Czy da rade pod moim ponad stu kilowym dupskiem ? :D czy bedzie odpowiednio sztywna i wytrzymała ? ew. podajcie swoje propozycje. pozdr. i licze na pomoc. cena maks 700zł

Napisano

Mało tego u nas jeździ - trudno Ci będzie zebrać opinie. Znajomy jeździ na poison'ie i sobie chwali - ale nie wiem jaką ma ramę. Ja dam Ci tylko jedną radę: zastanów się dobrze jak i gdzie będziesz użytkował rower. Geometria ramy to rzecz, którą należy przed zakupem naprawdę dobrze przemyśleć. Jeżdżę po górach i mój pierwszy rower to był Hex V6. Teraz zmieniłem ramę na fulla o odpowiedniej geometrii i podjazdy, o których kiedyś nawet nie marzyłem teraz robię bez większych problemów.

Jeszce jedno. Bikearena to jedyny przedstawiciel Poisona w Polsce (do tego nie ma za dobrej opinii - było na forum). W razie problemów z ramą lepiej wziąć to pod uwagę.

Napisano

Może do najtańszych modelów Cube trochę tak, ale i tak jest krótszy, niż Cube w tym samym rozmiarze i ciut inne kąty (jeszcze ostrzejsze), ale do krossów już podobny za bardzo nie jest, nawet do tanich hexagonów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...