Skocz do zawartości

[Opony] Na drogi gruntowe/teren - 80/20

cysiek90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Potrzebuje nowe oponki, uzywac ich bede glownie(70-80%) na asfalcie/drogach gruntowych(dojazdy na uczelnie, do kumpli itp) i troche w lesie(do 'luznej jazdy' po okolicy - bez zadnych skokow itp). Warunki pogodowe - wiosna, lato, jesien we wszystkich odmianach czyli zarowno suchy asfalt jak i lekkie bloto na drodze gruntowej. Rower ktory posiadam to kross level a2, model z 2006 roku. Aktualnie mam zajechane do granic mozliwosci opony Schwalbe black jack 26x2.1( ta wersje - http://allegro.pl/op...1836021395.html) ktore calkiem niezle sie spisaly i szukam czegos wmiare podobnego, ale troche... 'delikatniejszego'(zalezy mi na mniejszych oporach toczenia na asfalcie i ogolnie dobrych drogach). Co oprocz black jackow(chudszych - 1.9) warto rozwazyc? Chcialbym sie zamknac w cenie 70zl/sztuke. Na wadze jakos bardzo mi nie zalezy - zwykle jezdze z 3kg blokada, wiec 100g roznicy mi nie zrobi :) Dodam jeszcze, ze zwykle pompuje kola do ~maxymalnego dopuszczalnego cisnienia(4 z przodu, 4.5 z tylu).

Pozdrawiam,

cysiek90

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...