Skocz do zawartości

[allegro] zaskakujące ceny

mishieck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam tak a propos, ponieważ to moj pierwszy post na tym forum. Szukam dla siebie roweru i przeglądając czesto allegro natrafiam na różne "kfiatki". Sam nie wiem, czy takie są ceny - czy ja jestem przeczulony?

Przykłady

Giant Terrago (katalog 2005 - 2999zł) -na allegro 1000 zl - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83967853

MERIDA Kalahari 550 (po znizkach - ok. 1100zl) -na allegro 600 zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84723038

I w obu przypadkach sprzedający z nikłym dorobkiem...

Napisano

Oba te rowery z linkow sa uzywane z tad te ceny , ceny czesto sa nizesz gdzy :

1) rower jest z kolekcji z przed kilku lat

2) jest uzywany ( a opis troche go upieksza ) zdjecia moga byc nie aktualne i jego stan jest kiepski

3) jest to jakos nie typowy rozmiar czyl albo bardzo mala rama albo bardzo duza

4) pochodzi w niewiadomego zrodla

5) koles potrzebuje kasy i nie chce czekac w nieskonczonosc

Warto przed kupnem o ile jest to mozliwe obejzec fure ;)

Napisano

to jest nic :D

najlepsze przeceny sa w stylu

nowy carbonowy giant nrs lub xtc po 8500 :D

albo spec m4 za 6tys O_o (cena w sklepie pod 15 podchodzaca)

Gość Gość
Napisano
  SpiderMAN napisał:

Ta Meridka calkiem fajna...

Dla kobiety moglaby byc po kilku zminach, bo teraz to wygladana jak dualowka... z tym mostkiem :P

Merdika fajna :D Chciałem kupić dziewczynie, wysłałem maila sprzedającemu co do papierów - oto odpowiedź:

Cytat
Witam

Nie moge udokumentowac pochodzenia roweru ponieważ dostalem go od

wojka z niemiec,to jest tylko tower na ten pojazd nie trzeba miec

papierow bo to nie auto

:D

Napisano

To sobie możesz darować, tym bardziej, że na rowerze prawdopodobnie było skakane bo seryjna nie ma takiego mostka :D

Napisano

Polowa sprzedawanych rowerow na allegro to "szara strefa", sprzedajacy nie potrafi udokumentowac pochodzenia jak powyzej! Ale mozna czasami rozgryzc takiego goscia zadajac mu pare fachowych pytan, nawet bardzo prostych: ile ma cali rama, osprzet itd itp! Po takim rekonesansie mozna dowiedziec sie wielu ciekawych rzeczy! :)

Napisano
  Cytat
Ja bym nie polecał rowerów z allegro :/

A dlaczego byś nie polecał? Przecież rower kupiony na Allegro to najlepiej odebrać osobiście - przesyłka zawsze kosztuje coś ponad 50 zł więc zamiast tego kupujesz bilet PKP turystyczny za 60 zł i jedziesz gdzie się Tobie podoba i odbierasz osobiście rower, a jak jest to gdzieś bliżej to kupujesz normalny bilet.

Napisano

przesylka mojego makrokesza kosztowala 35zl

kurier z gls wezmie z 45zl

a allegro jak allegro - roznie mozesz trafic, ci co jezdza sami to pewnie maja papiery :)

ale czasami mimo checi mozna ich nie miec (ja na jeden bike mam tylko potwierdzenie zaplaty cla)

• Mod Team
Napisano

Meridka bardzo sympatyczna, ale tak jak mówicie - skakana była raczej. Ale rozmiar super, zupełnie jak mój Matts :( Gdyby nie to, że pewnie była katowana to warto byłoby ją kupić. Rozmiar nietypowy, trudnodostępny a cena chyba przyzwoita.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.