mishieck Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Witam tak a propos, ponieważ to moj pierwszy post na tym forum. Szukam dla siebie roweru i przeglądając czesto allegro natrafiam na różne "kfiatki". Sam nie wiem, czy takie są ceny - czy ja jestem przeczulony? Przykłady Giant Terrago (katalog 2005 - 2999zł) -na allegro 1000 zl - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83967853 MERIDA Kalahari 550 (po znizkach - ok. 1100zl) -na allegro 600 zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84723038 I w obu przypadkach sprzedający z nikłym dorobkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 zajrzyj do: Zasady pisania nowych tematów a ten Giant to chyba stary jest, a taniej zawsze cos jest na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuraS-7 Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Oba te rowery z linkow sa uzywane z tad te ceny , ceny czesto sa nizesz gdzy : 1) rower jest z kolekcji z przed kilku lat 2) jest uzywany ( a opis troche go upieksza ) zdjecia moga byc nie aktualne i jego stan jest kiepski 3) jest to jakos nie typowy rozmiar czyl albo bardzo mala rama albo bardzo duza 4) pochodzi w niewiadomego zrodla 5) koles potrzebuje kasy i nie chce czekac w nieskonczonosc Warto przed kupnem o ile jest to mozliwe obejzec fure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 to jest nic najlepsze przeceny sa w stylu nowy carbonowy giant nrs lub xtc po 8500 albo spec m4 za 6tys O_o (cena w sklepie pod 15 podchodzaca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomass Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ten Giant pasuje opisem do tego z 2002 roku( http://www.giant-bicycles.com/pl/030.000.0...2002&model=9828 ). Różnica będzie np. w amortyzatorze(tutaj Suntour, a w obecnych RockShox) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melon Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 o widać ślady krwi na ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ta Meridka calkiem fajna... Dla kobiety moglaby byc po kilku zminach, bo teraz to wygladana jak dualowka... z tym mostkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ta Meridka calkiem fajna... Dla kobiety moglaby byc po kilku zminach, bo teraz to wygladana jak dualowka... z tym mostkiem Merdika fajna Chciałem kupić dziewczynie, wysłałem maila sprzedającemu co do papierów - oto odpowiedź: WitamNie moge udokumentowac pochodzenia roweru ponieważ dostalem go od wojka z niemiec,to jest tylko tower na ten pojazd nie trzeba miec papierow bo to nie auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 To sobie możesz darować, tym bardziej, że na rowerze prawdopodobnie było skakane bo seryjna nie ma takiego mostka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 No to ja nalezy olac... Zlodziejom i kretaczom mowimy NIE!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Polowa sprzedawanych rowerow na allegro to "szara strefa", sprzedajacy nie potrafi udokumentowac pochodzenia jak powyzej! Ale mozna czasami rozgryzc takiego goscia zadajac mu pare fachowych pytan, nawet bardzo prostych: ile ma cali rama, osprzet itd itp! Po takim rekonesansie mozna dowiedziec sie wielu ciekawych rzeczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ja bym nie polecał rowerów z allegro :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Nie można uogólniać. Nowe i u sprawdzonych sprzedawców to jak najbardziej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ja bym nie polecał rowerów z allegro :/ A dlaczego byś nie polecał? Przecież rower kupiony na Allegro to najlepiej odebrać osobiście - przesyłka zawsze kosztuje coś ponad 50 zł więc zamiast tego kupujesz bilet PKP turystyczny za 60 zł i jedziesz gdzie się Tobie podoba i odbierasz osobiście rower, a jak jest to gdzieś bliżej to kupujesz normalny bilet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Na allegro rower tylko od zaufanych sprzedawców ale nic przeciwko nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 przesylka mojego makrokesza kosztowala 35zl kurier z gls wezmie z 45zl a allegro jak allegro - roznie mozesz trafic, ci co jezdza sami to pewnie maja papiery ale czasami mimo checi mozna ich nie miec (ja na jeden bike mam tylko potwierdzenie zaplaty cla) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 5 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Meridka bardzo sympatyczna, ale tak jak mówicie - skakana była raczej. Ale rozmiar super, zupełnie jak mój Matts Gdyby nie to, że pewnie była katowana to warto byłoby ją kupić. Rozmiar nietypowy, trudnodostępny a cena chyba przyzwoita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.