sPiDy Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Czy ktoś z was ma taki problem że co jakiś czas słychać metaliczne trzaski w okolicach korby suportu? jak temu zaradzić ? rozkręcać suport? przeczyścić ? trzaski mogą tez pochodzić z okolic mocowania amortyzatora trudno je zlokalizować.. Nie przeszkadza to w jeździe ale denerwuje. Kolega ma taki sam rower i ten sam problem [need help] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2011 A jaka korba? Może to kwestia dokręcenie tego co być dokręcone powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 korba deore jak na zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Też myślałem że mi suport strzela... ...a nie strzelał Zacznij od rozebrania sztycy, wyczyść wszystko dokładnie i wszystkie miejsca styku (siodło>sztyca>rama) delikatnie! posmaruj smarem. Może być ŁT-43. Podobnie zrób z kokpitem i za jednym zamachem wyczyść stery. Powinno pomóc Aha mogą to też być pedały, więc nie zaszkodzi im też zrobić "pranie" Jak nie pomoże to wtedy bierz się za suport. ps. U mnie był to kokpit a dałbym się pokroić że słyszę z okolic mufy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 właśnie tez zaczynam myśleć że to stery bo trzaskanie nasila się jak skręcam i dociskam na pedał. nie wiedziałem że stery trzeba smarować ale od nowości tak strzyka tylko teraz coraz częściej zaczęło, zrobię jak mówisz kadargo Też myślałem że mi suport strzela... ...a nie strzelał Zacznij od rozebrania sztycy, wyczyść wszystko dokładnie i wszystkie miejsca styku (siodło>sztyca>rama) delikatnie! posmaruj smarem. Może być ŁT-43. Podobnie zrób z kokpitem i za jednym zamachem wyczyść stery. Powinno pomóc Aha mogą to też być pedały, więc nie zaszkodzi im też zrobić "pranie" Jak nie pomoże to wtedy bierz się za suport. ps. U mnie był to kokpit a dałbym się pokroić że słyszę z okolic mufy. dzięki stary za pomoc wyczyszczenie sztycy pomogło przesmarowałem i wyczyściłem zacisk sztycy i strzykanie metaliczne znikło a miałem barć się za suport +1 pkt for you pozdrawiam dziś 26 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 No to fajnie że zadziałało bo wiem jakie to irytujące A swoją drogą rower jest ciekawym obiektem pod względem akustycznym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.