Skocz do zawartości

[suport] - dziwne trzaski Giant xtc 3 (2011r)

sPiDy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z was ma taki problem że co jakiś czas słychać metaliczne trzaski w okolicach korby suportu?

jak temu zaradzić ? rozkręcać suport? przeczyścić ?

trzaski mogą tez pochodzić z okolic mocowania amortyzatora trudno je zlokalizować..

Nie przeszkadza to w jeździe ale denerwuje. Kolega ma taki sam rower i ten sam problem [need help]

Też myślałem że mi suport strzela...

...a nie strzelał :D

Zacznij od rozebrania sztycy, wyczyść wszystko dokładnie i wszystkie miejsca styku (siodło>sztyca>rama) delikatnie! posmaruj smarem. Może być ŁT-43. Podobnie zrób z kokpitem i za jednym zamachem wyczyść stery. Powinno pomóc ;) Aha mogą to też być pedały, więc nie zaszkodzi im też zrobić "pranie" Jak nie pomoże to wtedy bierz się za suport.

ps. U mnie był to kokpit a dałbym się pokroić że słyszę z okolic mufy. :D

właśnie tez zaczynam myśleć że to stery bo trzaskanie nasila się jak skręcam i dociskam na pedał.

nie wiedziałem że stery trzeba smarować :P ale od nowości tak strzyka tylko teraz coraz częściej zaczęło, zrobię jak mówisz kadargo

Też myślałem że mi suport strzela...

...a nie strzelał :D

Zacznij od rozebrania sztycy, wyczyść wszystko dokładnie i wszystkie miejsca styku (siodło>sztyca>rama) delikatnie! posmaruj smarem. Może być ŁT-43. Podobnie zrób z kokpitem i za jednym zamachem wyczyść stery. Powinno pomóc ;) Aha mogą to też być pedały, więc nie zaszkodzi im też zrobić "pranie" Jak nie pomoże to wtedy bierz się za suport.

ps. U mnie był to kokpit a dałbym się pokroić że słyszę z okolic mufy. :D

dzięki stary za pomoc wyczyszczenie sztycy pomogło przesmarowałem i wyczyściłem zacisk sztycy i strzykanie metaliczne znikło :)

a miałem barć się za suport :P

+1 pkt for you :) pozdrawiam :) dziś 26 km :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...