kulten Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Hej, Chcę się zdecydować na jeden z poniższych kasków ale kierując się może dla niektórych dość śmiesznym kryterium czyli wyglądem . Mam dość szczupłą/owalną mordkę i nie chcę by kask na niej wygląd jak grzybowy kapelusz . Oto moje typy: Giro Hex Fox Flux 661 Recon Szukałem w necie zdjęć tych kasków na melonach ale za dużo tego nie ma więc proszę Was o sugestie tudzież własne fotki . Dzięki. ps Przeznaczenie to szeroko rozumiane enduro. Całe życie przejeździłem w full face'ach ale nastał taki wiek, że większych rzeczy już się boję robić więc szukam też "luźniejszej" łupinki. ps2 Przymiarka w sklepie odpada niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Mi jakoś nie przypadły do gustu typowe rowerowe "skorupki", dlatego szukam czegoś, co nie będzie wyglądało jak kask. Znalazłem coś takiego - YAKKAY Bicycle Helmets. Jako że niewiele jest ciekawych "pokrowców", to zastanawiam się nad zakupem samej "skorupki", by potem dopasować do niej jakąś czapeczkę wg. własnego widzi-mi-się Poza tym, bardziej niż typowe/popularne rowerowe "skorupki", podobają mi się produkty Pro-Tec szczególnie seria Military Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2011 No ciekawa propozycja choć jednak bardziej w stronę rowerkowania bardziej grawitacyjnego . Choć nie powiem fikuśnie się niektóre prezentują . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Fluxa na głowie możesz obejrzeć tu http://skateshop.pl/product-pol-1152722409-Koszulka-rowerowa-FOX-Flow-dark-red-czerwona.html a Recona np. tu http://www.bikeradar.com/gear/category/protection/helmet-standard/product/review-661-recon-helmet-11-44422/ Reszta też się znajdzie, wystarczy trochę poguglować. Z kaskami o tyle jest problem, że każdy ma inną głowę i to co mówi jeden wcale nie musi sprawdzić się u drugiego. Mnie np. do Fluxa zniechęciło to, że był płytki i stosunkowo słabo zakrywał skronie oraz potylicę, a w kasku AM to dość poważna wada. Z drugiej strony znam opinie, że jest to najlepsze co może być w tej cenie, więc nie ma reguły. Ja wybrałem Scotta Karmę, kierując się mniej więcej tym samym co ty, czyli brakiem pieczarkowatości. Możesz też się zastanowić nad Uvexem XP 100 - ma szeroki zakres regulacji, co zmniejsza ryzyko nietrafienia z rozmiarem. IMO fajnie prezentuje się POC Trabec, a przy tym najlepiej z otwartych chroni potylicę - ale kosztuje sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2011 POC Trabec śmiesznie trochę się prezentuje , taki mocno plastikowo/dziecięcy hehe - takie pierwsze moje skojarzenie. No i prawda, że przymiarka rzecz najważniejsza ale nie zawsze się da choć chyba znalazłem jedno miejsce gdzie mi się uda tego dokonać jesli mają te skorupki na stanie. Fotkę z Reconem widziałem, google pomógł i wcześniej ale łudziłem się, że może ktoś z forumowiczów coś swojego zapoda . Dzięki za głos! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiwat Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 hej, ja ze swojej strony moge polecac fuxa , bo go mam i wiem jak sie sprawuje. dal mnie jest rewelacyjny, siedzi geboko, dobrze chroni potylice, i w tej chwili nie zamienil bym go na zaden inny:). ale z kaskami jest jak napisal ''sol'' przymiarka i jeszcze raz przymiarka, bo nie kazdemu pasuje. ja namierzylem sie sporo i tylko flux mi idealnie pasowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2011 No myślę, że właśnie z Fluxem spróbuję. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roslina Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No myślę, że właśnie z Fluxem spróbuję. Dzięki Pewnie za pozno ale ja tez chcialem fluxa bo jest ekstra,ale wzialem specializeda vice,bo o niebo lepiej lezal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 6 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Pewnie za pozno ale ja tez chcialem fluxa bo jest ekstra,ale wzialem specializeda vice,bo o niebo lepiej lezal. hehem za późno. Polubiłem się z fluxem i bardzo mi leży. Ale dzięki za głos tak czy owak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.