Minor Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Jedna osoba zginęła, a kilka zostało rannych po tym, jak w Żabowie w Zachodniopomorskiej w grupę rowerzystów wjechał rozpędzony samochód. Rowerzyści jechali w kierunku Pyrzyc, kiedy z tyłu najechał na nich najprawdopodobniej czarny volkswagen golf. Kierowca uciekł z miejsca wypadku. http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-zachodniopomorskie-samochod-wjechal-w-rowerzystow,nId,361456 Ehh, w takich sytuacjach aż się boję jeździć. Ja rozumiem jak by w jedną osobę wjechał, to gdzieś bym sobie tłumaczył że się zagapił, czy też ten rowerzysta wjechał mu pod koła. Ale jak można w grupę ludzi wpaść? Czarny GOLF II chyba wszystko tłumaczy, pewnie dzieciak jakiś wracał z imprezy, pijany czy naćpany i mamy efekt. Nie mniej gdyby ktos wiedział miał jakieś info to oczywiście 997 czeka na niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawwwid Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (...) Czarny GOLF II chyba wszystko tłumaczy Co to ma do rzeczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Stereotyp... ale niezwykle często się sprawdza. Przynajmniej w moim odczuciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Akurat to jest stereotyp który sprawdza się w 97% przypadkach, także... No niestety takie życie, równie dobrze idąć chodnikiem może potrącić Cię samochód, bo i takie rzeczy się zdarzają ... ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Zdarzają się ale żeby wjechać umyślnie w 15 kolarzy to szczyt chamstwa i bezmyślności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 No to ma chłopak od 9 miesięcy do 12 lat odsiadki. Ja mam nadzieję, że dostanie chociaż połowę górnej granicy bo nieudzielenie pomocy to zwykłe skur****wo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Ehh, w takich sytuacjach aż się boję jeździć. Ja rozumiem jak by w jedną osobę wjechał, to gdzieś bym sobie tłumaczył że się zagapił, czy też ten rowerzysta wjechał mu pod koła. Ale jak można w grupę ludzi wpaść? Można... Po jednym czy dwóch piwach człowiek jest jeszcze w miarę przytomny, ale reakcje są tak spowolnione, że można nie podołać większości awaryjnych sytuacji na drogach, tym bardziej jeżeli leci się na łeb na szyję. Szybkość reakcji po jednym dużym piwie (0,7) miałem okazję przetestować na własnej skórze, kiedy to 1,5 roku temu spuściłem sobie na duży palec u nogi drewnianą dechę do krojenia. Zawsze gdy coś leciało mi na nogi, nóż czy inne sztućce, zawsze udawało mi się uskoczyć. Tym razem efekt był taki, że widziałem jak deska mi leci na nogę... Takie slow motion... Ale nogi nie udało mi się w porę zabrać. Pamięć na conajmniej pół roku - bo tyle goił się palec z paznokciem. Generalnie ludzie, którzy siadają za kierownicę po alkoholu czy środkach odurzających powinni z klucza tracić dożywotnio prawo do prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych, pod karą więzienia, jeżeli zostanie złapany na prowadzeniu pojazdu bez uprawnień. Biorąc pod uwagę, że to był Golf II, to pewnie ledwie trzymał się kupy. Mogło coś pójść nie tak, hamulce czy coś w tym rodzaju. Kierowca uciekł, bo mógł spanikować. Dla takich przestępców ja proponowałbym stworzenie obozów w pracy. Koleś dostanie kilka lat, przez kilka lat będzie pasożytował na podatniku. Jedyne co, to sprawiedliwości stanie się za dość. A tak przy okazji popracowałby sobie trochę na rzecz społeczeństwa. Więzienie jako takie powinno być dla tych jednostek, które powinny być odizolowane od społeczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Zdarzają się ale żeby wjechać umyślnie w 15 kolarzy to szczyt chamstwa i bezmyślności. o czym ty gadasz koleś? siedziałeś tam obok niego, czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenjiX1G Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 No tak, może to kolejny wypadek z serii "Miałem wizje!", znajac życie, to pewnie po raz kolejny zawinił alkohol po jakimś świętowaniu, Duet alkohol+ głupota to chyba najlepszy seryjny zabójca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bisette Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dla takich przestępców ja proponowałbym stworzenie obozów w pracy. Koleś dostanie kilka lat, przez kilka lat będzie pasożytował na podatniku. Jedyne co, to sprawiedliwości stanie się za dość. A tak przy okazji popracowałby sobie trochę na rzecz społeczeństwa. Więzienie jako takie powinno być dla tych jednostek, które powinny być odizolowane od społeczeństwa. popieram! jakbyśmy uaktywnili 1/3 osadzonych to za parę lat mieliśmy drogi z prawdziwego zdarzenia w całej Polsce. Niestety oddźwięk po tym wypadku będzie taki - że grupa jechała pewnie całą szerokością jezdni, bez kasków, kamizelek i na pewno stwarzała sama zagrożenie. Zakazać jeżdżenia rowerami! bo stwarzają zagrożenie dla kierowców!!! i nawet ucieczka z miejsca przestępstwa nie zatuszuje tego stereotypowego durnego wstecznego myślenia naszych ziomków. Bisette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz78 Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Skąd założenie, że sprawca wypadku był po alkoholu? Ja bym obstawiał raczej, że to jakiś młody koleś, jeszcze bez doświadczenia za kółkiem i umiejętności, ale za to nabuzowany hormonami, które każą jechać szybciej i szybciej. Grupa 18-24 lata to grupa największego ryzyka za kółkiem. Sam też kiedyś niestety taki byłem lata temu - na szczęście w moim przypadku skończyło się tylko na spotkaniu samochodem z betonową barierką a nie żywym człowiekiem. A byłem trzeźwy jak świnia - tyle, że niedoświadczony, nabuzowany i bez wyobraźni. Zresztą co tu dywagować, policja podobno już złapała podejrzanego, więc wszystko się wyjaśni. No może poza kwestią alkoholu, bo jeśli jednak był alkohol, to gość może już wytrzeźwiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdlosz Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Wg. najnowszych informacji jakie podaje gs24.pl policja zatrzymała 3 osoby jadące Golfem. Wszystkie trzy były pod wpływem. Aż mnie ciarki przechodzą że ten wypadek miał miejsce nie więcej niż 3km od mojego domu. Niejednokrotnie sam też jeździłem tą drogą. Tak naprawdę to mógł być każdy z nas. http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110926/STARGARD/297650507 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzimu Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Skąd założenie, że sprawca wypadku był po alkoholu? Był, razem ze swoimi koleżkami-idiotami: http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20110926%2FSTARGARD%2F297650507 Dla nieznających okolicy: droga w tej okolicy czyli stara DK3 jest w bardzo dobrym stanie, szeroka, prosta, z poboczami i bardzo niewielkim ruchem (samochody przeniosły się na równoległą do niej S3) a pogoda wczoraj była idealna. To nie był wypadek, to było morderstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz78 Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 No cóż, czyli jednak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamPay1 Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Moim zdaniem obozy pracy były by idealnym miejscem dla takich osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Bez komentarza... Wypada jedynie za tych co zginęli. Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Cóż... pozostaje współczuć i złożyć kondolencje rodzinie Odnośnie sprawcy... szkoda gadać, i toczyć żółci Niestety jesteśmy najsłabszymi uczestnikami ruchu drogowego, Sam dwa lata temu złamałem rękę po tym jak ciężarówka "zdmuchnęła" mnie z drogi na rozjeżdżone przez TIR'y pobocze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverhood Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Słyszałem, że już 2 nie żyje. No tak, może to kolejny wypadek z serii "Miałem wizje!", znajac życie, to pewnie po raz kolejny zawinił alkohol po jakimś świętowaniu, Duet alkohol+ głupota to chyba najlepszy seryjny zabójca. Niestety statystyki mówią co innego. Tylko 10% trupów jest za sprawą pijanych. Młodzi też nie robią największej ilości trupów. To są tylko medialne tematy zastępcze.W polsce przepis na wypadek drogowy raczej wygląda tak: -ustatkowany 30-50 lat -piękna pogoda -długa prosta -szeroka, gładka droga -bo można było ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Śmierć rowerzystów: areszt dla Adama O., usłyszał trzy zarzuty Na podwójnym gazie + ucieczka z miejsca wypadku A jednak myślenie boli - Mam nadzieję ze dostanie te 15 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzimu Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Śmierć rowerzystów: areszt dla Adama O., usłyszał trzy zarzuty Na podwójnym gazie + ucieczka z miejsca wypadku A jednak myślenie boli - Mam nadzieję ze dostanie te 15 lat Osoby o słabszych nerwach proszone są nie klikać (zdjęcia z miejsca wypadku): http://pyrzyce.info/miasto/kpp110925.php "Z policyjnych danych wynika, że mężczyzna kilkanaście lat temu był skazany przez Sąd za spowodowanie wypadku drogowego, w którym również zginęły dwie osoby. Wielokrotnie był też karany za jazdę po pijanemu i naruszanie sądowego zakazu prowadzenia pojazdów. " Co on w ogóle robił na wolności?! Pogrzeby 29 i 30 września: http://rowerowy.szczecin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1536:pogrzeb-zabitych-rowerzystow&catid=67:zapowiedzi-wydarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Po stroju widać że to typowy wiejski "co to nie on" pijaczek. Dziwne że już dawno go nie zamknęli, w sumie chyba prawo nie przewiduje jakichś surowych sankcji za jazdę bez uprawnień. A delikwent powinien po każdym takim złapaniu iść na jakiś czas za kratki. Serce się kraje przy zdjęciach tych porozbijanych rowerów, aż strach pomyśleć co z ludźmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Prawo jest zbyt łagodne dla piratów drogowych. Niekiedy łamanie przepisów, brawurowa jazda jest jak strzelanie na oślep z pistoletu. Niewiele trzeba by kogoś zabić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Niestety lincz zakazany i teraz będziemy płacić na jego utrzymanie. Idą wybory to trza się rozejrzeć za partią, która chce przywrócić karę śmierci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Mr. Dry. --> o wiele więcej płacisz na ZUS i bezsensowną armię urzędników państwowych niż na więźniów. Nie jest to temat na to forum, ale myślałem że tendencyjne porównania kosztów utrzymania pacjentów szpitali, gdzie media z upodobaniem liczą wyłącznie koszty wyżywienia i więźniów, gdzie liczy się wszystko, od wyżywienia, przez pralnie, ogrzewanie, koszty abonamentów, utrzymanie strażników i paliwo do prywatnego auta szefa więzienia są jasne dla wszystkich w miarę inteligentnych ludzi. Tak ogólnie - chorzy psychicznie są całkowicie nieproduktywni dla społeczeństwa, często wręcz niebezpieczni. Im też od razu zawyrokujesz czapę? W końcu ich utrzymanie kosztuje pewnie jeszcze więcej niż więźnia, jeśli porównać te same koszty. A jakbyś zobaczył PEŁNE koszty utrzymania chorego na raka, tobyś się pewnie za głowę złapał. Przepraszam za offtop, ale zawsze szlag mnie trawia jak ktoś tak bezkrytycznie, żeby nie powiedzieć głupio argumentuje za karą śmierci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja tam twierdzę że kara śmierci powinna być, ale tylko wypadkach przestępstw skrajnych. Jak by łosiowi groziła czapa, myślę że by się zastanowił przed odebraniem życia innej osobie ( mam na myśli morderstwo, nie potrącenie).... zresztą koniec OT. Co do jeżdżących na podwójnym gazie - wg.mnie dożywotni odbiór prawa jazdy, konfiskata auta na rzecz poszkodowanych, oraz odszkodowanie dla nich (może odpracowywać w pierdlu)..... Nie mam krzty pobłażliwości dla takich ludzi - chcą się zabić, dalej jazda skakać z mostu, tudzież walić autem w mur. Niech giną sami (będzie bezpieczniej) i nie odbierają życia/zdrowia innym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.