krzychu22 Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Chciałbym sobie złożyć koło do enduro. Nie za bardzo się orientuje jakie komponenty wybrać. Na pewno chciałbym piastę novatec'ka na 4 łożyskach maszynowych. Mój budżet to około 350 zł Myślę że za takie pieniądze można już coś ciekawego złożyć. Proszę o jakieś propozycje i od razu opinie o podanych przez Was komponentach.
Schwefel Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Za tyle nie zaszalejesz ale też nie połamiesz się po pierwszej jeździe. Ja proponuję taki set: obręcz: Equalizer 27 36 otworów piasta: Novatec D042 szprychy: DT Champion nyple: DT mosiężne Pro-lock razem: ~320zł
bobiik Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Wez też pod uwagę obręcz Alexrims SX 44. Reszta jak wyżej.
krzychu22 Napisano 26 Września 2011 Autor Napisano 26 Września 2011 Dopiero zaczynam przygodę z enduro, wiec jak tak piszecie to na pewno wystarczy mi takie koło. Teraz mam joytech'a i alexrims'a i mało sztywne jest to koło. Wystarczy jak wytrzyma lądowanie z metra i uderzenia w kamienie. To którą obręcz wybrać. Lepsza 3 komorowy alexrims czy jednokomorowy sun rims
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.