stefan2810 Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Podkładki są chyba okej, zobacz tu - http://allegro.pl/avid-hamulce-bb5-przod-tyl-160-180-203-super-cena-i1830256396.html W Avidach po prostu jest tyle tego pieruństwa. Jedna zwykła, jedna z wyżłobieniem i jedna wypukła to wszystko x2 i jest komplet na jedną śrubę. Z podkładkami nic nie kombinuj. Luzujesz śrubę i zmieniasz położenie zacisku tak by tarcza nie obcierała, czy to takie trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Stefan2810 ja na zdjęciach donauu widzę ich więcej ale może już czas na okulary No i widać że ewidentnie jest krzywo założone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2011 DZIAŁA A co zrobić, żeby klamka hamowała w następujący sposób "wciskam nie do końca i hamuje". Dziękówka panowie + lecą -Edit Stefan jutro dostanie bo limit się wyczerpał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2011 O ile dobrze widze na zdjęciach a tam prawie nic nie widać, wiecie ludzie co za blisko to nie zdrowo czasami ... w kazdym bądź razie podkładki maja tam być bo po to one tam są, ale dorzuć pod zacisk jeszcze 2 zwykłe M6, jak za mało to jeszcze 2 aż przestanie trzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 A mam jeszcze 1 pytanie bo właśnie wróciłem ze szkoły i chciałem to skończyć. Jak zaciskam zacisk ręcznie ( nie klamką ) to pancerz mi się wysuwa z klamki dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Bo się "robi" więcej linki pomiędzy zaciskiem a klamką... pancerz się nie wydłuża Swoją drogą powaliłeś mnie tym pytaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 A wiesz w czym problem? Że jest więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Możesz jaśniej ? Bo według mnie wszystko jest jak powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Po prostu, gdy chce zahamować klamką to jest OK, a gdy ręcznie zaciskam zacisk to pancerz wychodzi z klamki Gdy go przytrzymam ręką i zacisnę to jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 No proszę Cię... zastanów się nad tym spokojnie Tak właśnie to działa. Gdyby pancerz był przymocowany do klamki to linka wychodziłaby gdzie indziej. itd. Na końcu hipotetycznego przymocowywania pancerza zamknęła by Ci się klamka a przy luźnym pancerzu przełożenie jej ramienia stawia większy opór niż wysuniecie pancerza...ufff Na więcej nie licz, magisterki z tego pisać nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dobra to mam prośbę podejdź do swojego roweru i zaciśnij swój hamulec o ile masz mechaniczny ręką ( zaciśnij zacisk ) i powiedz czy Ci pancerz wyjedzie z klamki http://i56.tinypic.com/2vuafdt.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Mam hydrauliczne. Ale pomijając to, powiedz w czym to przeszkadza? Bo jakoś nie widzę problemu. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ale po co ma wyłazić mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 A według Ciebie co miałoby się z nią dziać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Chodzi o pancerz przecież jak wciskam klamkę to nic nie wychodzi. Z PRZODU mam hamulec i to samo mogę sobie ręcznie zaciskać i nic nie wychodzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Bo widocznie lepiej siedzi w klamce. Tylko nadal mi nie odpowiedziałeś co to przeszkadza. Masz zamiar hamować bezpośrednio kijem? Wtedy zdejmij klamkę z linką, problem zniknie. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 No w niczym, ale tak o W ogóle to przydało by mi się dobre zdjęcie tarczy w zacisku z dobrze wyregulowanymi klockami bo chcę coś zobaczyć Nie masz może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Nie mam ale na necie pewnie tego pełno. A konkretnie co chcesz sprawdzić? Jak teraz działa to nie ruszaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 ta działało... chcę zobaczyć jak te klocki względem tarczy wyglądają. Ponieważ jak patrzę na klocki, a między nimi tarcza to wygląda jakby było super za######iście minimalny odstęp, ale jak zahamuje ( rower do góry kołami ) to koło nie staje tylko hamulec działa jak spowalniacz jakiś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Może nie masz klocków równolegle do tarczy. A jak zaciskasz ręką to hamuje? No i pytanie najważniejsze. Film od Avid-a oglądałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Oglądałem na jego podstawie przód zrobiłem. No właśnie mi się wydaje, że są trochę po ukosie założone... A nie wiem jak je "wyprostować" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Regulując do skutku zacisk na śrubach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Zaraz zacisnę na klamce, a raczej kogoś poproszę i postaram się maksymalnie prosto ustawić i dokręcić :wallbash: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Przetrzyj tarcze i klocki (lekko bo zedrzesz całe) papierem ściernym. Po takiej czynności na początku przez kilkadziesiąt hamować hamulec będzie słaby ale później się poprawi. Poluzuj śruby od zacisku, wkręć lekko klocek nieruchomy (tan od strony koła-wewnętrzny), zaciśnij klamke albo sam zacisk - mocno, i w tym samym czasie dokręć śruby. Teraz tylko pobaw się klockami, wewnętrzny-nieruchomy, ustaw tak by był jak najbliżej tarczy ale jednocześnie jej nie dotykał, następnie tak samo ustaw klocek ruchomy i powinno być git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donauu Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 HA! Działa. OSTATNIE PYTANIE ...chyba Jak zrobić, aby klamka nie wciskała się do końca, tylko np do połowy ( delikatnie ruszę i np hamuje ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.