Skocz do zawartości

[rower] Unibike Fusion

initox1000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Założyłem już wątek w celu pomocy w wybraniu roweru crossowego, ale zastanawiam się również nad górskim. W oko wpadł mi Unibike Fusion. Rower ma mi służyć do jazdy po mieście, do lasu ale czasami do jazdy w lekkim terenie. Czy ten model się do tego nadaje? Tzn czy koła nie są zbyt "terenowe" na asfalt?

Napisano

Na opony nie ma co patrzeć ja jeżdżę bardzo dużo po asfalcie a mam opony dosłownie oddane ciężkiemu terenowi i jakoś jeżdżę i to jeszcze z jaką przyczepnością :)

Napisano

A ja myślałem że moje Gravity to przegięcie ;)

Co do roweru to jeżeli faktycznie chcesz śmigać rzadko w lekkim terenie lepszym pomysłem jest cross niż MTB.

Napisano

Ponieważ mam problemy z kręgosłupem i lekarz doradził mi rower na którym będę jeździł bardziej wyprostowany (co już wspomniałem w innym wątku) zastanawiam się nad Unibike Emotion GTS (z wyglądu wydaje mi się że będzie w tym aspekcie dobry - mam rację?). Wygląda trochę damsko, ale ujdzie w tłoku :) Czasem w terenie lubię pojeździć, a to nie są wyczynowe górskie więc do miasta chyba też się nada. A na odwrót się nie da ,tzn crossem jeździć w terenie. PS czy w Fusionie da się podwyższyć kierownicę?

Napisano

Ponieważ mam problemy z kręgosłupem i lekarz doradził mi rower na którym będę jeździł bardziej wyprostowany (co już wspomniałem w innym wątku) zastanawiam się nad Unibike Emotion GTS (z wyglądu wydaje mi się że będzie w tym aspekcie dobry - mam rację?). Wygląda trochę damsko, ale ujdzie w tłoku :) Czasem w terenie lubię pojeździć, a to nie są wyczynowe górskie więc do miasta chyba też się nada. A na odwrót się nie da ,tzn crossem jeździć w terenie. PS czy w Fusionie da się podwyższyć kierownicę?

Fusiona sobie odpuść,sylwetka mocno pochylona,kierownicy nie da sie regulować,rama długa.Ten drugi Unibike ma dziwna geometrię i też nie polecam.Trzymaj sie raczej krosa z regulowanym mostkiem.Jeśli

koniecznie chcesz mtb,to szukaj raczej krótkie ramy,Cube lub Kellys.To nie wszystko,żeby mieć na nich bardziej wyprostowaną sylwetkę trzeba zainwestować dodatkowo w krótki mostek z dużym wzniosem i szeroką kierownicę z dużym wzniosem(DH).Najlepsza byłaby Tioga(szer. 680,wznios 90 mm).Z rowerów mtb z przyjazną geometrią polecam Romet Rambler 6.0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...