What Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Mam chinski rower z reala. Miałem go w tym roku zmienić ale nie udało się. Postanowiłem więc zmienić przedni amortyzator na zamortyzowany do 100zł {w chinczyka dużo nie będę pakował} i pojeździć nim jeszcze dwa lata. Nie jestem zbyt bardzo doświadczony i mam pytanie jak sprawdzić jaki podejdzie.
ulvgar Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Do 100 PLN wielkiego wyboru nie masz a każdy będzie działał tak samo i podwoi wartość roweru Przy okazji - jaka jest różnica między amortyzatorem a zamortyzowanym?
What Napisano 25 Września 2011 Autor Napisano 25 Września 2011 Nie chodzi mi jaki {przeważnie biorę z allegro} ale jak sprawdzić czy będzie pasował. Chodziło mi że nie sztywny.
bruce95 Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 O ile mi wiadomo nie wymyślono jeszcze sztywnego amortyzatora. W tej chwili na rynku są widelce sztywne i amortyzowane- amortyzatory. Za 100 zł kupisz jakiegoś zooma który podziała ci przez tydzień a później będzie sztywny. Lepiej zachowaj te 100zł, dozbieraj i kup sobie porządny rower. A kryteria wyboru amortyzatora to grubość i długość rury sterowej (dł. mierzysz od końca dolnych sterów do końca mostka).
c4r0 Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Jeśli już inwestować to kup sztywny widelec, lepiej na tym wyjdziesz.
Siurak Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Nie przesadzajmy, nie każdy rower z marketu to totalne dziadostwo. Jeśli z przodu ma sztywny widelec, to znaczy, że nie jest "fullem". To już dużo jak na takie rowery Inna sprawa, że amortyzator za 100 zł to słaby pomysł. W końcu komfort będzie taki jak na tym widelcu, co masz teraz. Jeździsz w terenie czy po mieście?
Mod Team sznib Napisano 25 Września 2011 Mod Team Napisano 25 Września 2011 O ile mi wiadomo nie wymyślono jeszcze sztywnego amortyzatora. W tej chwili na rynku są widelce sztywne i amortyzowane- amortyzatory. Za 100 zł kupisz jakiegoś zooma który podziała ci przez tydzień a później będzie sztywny. Sam sobie przeczysz w wypowiedzi. "Sztywne amortyzatory" to właśnie takie Zoomy, które nabierają takich właściwości po krótkim czasie "działania"
What Napisano 25 Września 2011 Autor Napisano 25 Września 2011 A co powiecie o: Suntour XCM RST 26" Spinner INC Grind
c4r0 Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Upewnij się jeszcze jakie w tym rowerze masz stery.
Mod Team Puklus Napisano 25 Września 2011 Mod Team Napisano 25 Września 2011 Spinnera i rst odradzam, xcm ogolnie moze byc
RafalSBK Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 zobacz jakie masz stery? czy jednocalowe skr sęcane czy 1i1/8 (28,6mm) cala ale skoro z reala to raczej te pierwsze, pod stery skręcane to nie wiem co mógł bym zaproponować, natomiast pod 1,1/8 to SR XCR, za 200zł już kupisz a potem możesz go przełożyć do innej ramy. Ogólnie to na twoim miejscu kupił bym ramę i reszte działających części z tego roweru bym przełozył
bruce95 Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Sam sobie przeczysz w wypowiedzi. "Sztywne amortyzatory" to właśnie takie Zoomy, które nabierają takich właściwości po krótkim czasie "działania" Może i słabo amortyzują ale jak w dziurę wpadniesz to coś tam się ugną... Nawiązując do tematu marketowych rowerów mój tato ma taki rower z amorem nazywającym się "shock" i po dwóch latach od zakupu roweru nadal się ugina się tak na 80%...
c4r0 Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Też kiedyś miałem taki rower i widelec też teoretycznie się uginał. Ale to uginanie nie spełniało w ogóle swojej roli i do tego pewnego razu ugiął mi się po raz ostatni... Na szczęście zęby wszystkie mam.
What Napisano 25 Września 2011 Autor Napisano 25 Września 2011 Mam stery klasyczne mocowane nakrętką.
KenjiX1G Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Jeśli stery klasyczne, to jedno calowe, więc jeśli chcesz coś lepszego od ZOOM'a, to najtansze będzie chyba to - http://allegro.pl/amortyzator-sr-suntour-xct-v3-model-2011-100mm-gwi-i1840366148.html Choć jak to ktoś pisał pewnie podwoi wartość roweru :-D choć, amortyzator z niskiej półki, ale już markowy jest.
KenjiX1G Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 To jest średnica rury sterowej, 1" = 2,54cm, stery klasyczne są zazwyczaj pod 1". Sprzedawca musi znać wymiary produktu który sprzedaje.
Mod Team Puklus Napisano 26 Września 2011 Mod Team Napisano 26 Września 2011 Sprzedawca musi znać wymiary produktu który sprzedaje. Ha nie bądźmy tacy pewni siebie, ja wpadam do "rowerowego" w mojej mieścinie i mowie : najtańsze stery 1 1/8", zmierzył mnie wzrokiem pomlaskał troszkę i przyniósł mi ... mostek i to klasyczny , ja mówie panie to jest mostek przeciez ja stery chciałem a on to ja nie mam czegoś takiego a leżały na półce :icon_mrgreen: zacząłem sie smiać i wyszedłem od tamtego czasu bardziej skomplikowanych rzeczy jak linki nie kupuje u niego Wracając do tematu, ja bym kupił zwykły sztywny, taniej, lżej, a ugiecie porównywalne
What Napisano 26 Września 2011 Autor Napisano 26 Września 2011 Właśnie maiłem dzisiaj rozkręcić kierownicę i sprawdzić suwmiarką gdy na uszczelce górnej śruby pisało coś. Przyjrzałem się że pisze 1 1/8 ale bez cala. Sprawdzić dla pewności czy kupować?
RafalSBK Napisano 26 Września 2011 Napisano 26 Września 2011 Ha nie bądźmy tacy pewni siebie, ja wpadam do "rowerowego" w mojej mieścinie i mowie : najtańsze stery 1 1/8", zmierzył mnie wzrokiem pomlaskał troszkę i przyniósł mi ... mostek i to klasyczny , ja mówie panie to jest mostek przeciez ja stery chciałem a on to ja nie mam czegoś takiego a leżały na półce :icon_mrgreen: zacząłem sie smiać i wyszedłem od tamtego czasu bardziej skomplikowanych rzeczy jak linki nie kupuje u niego hah! nic mnie tak dawno nie rozbawiło, jak byłem mały to u mnie był tylko sklep u marianka i tam też były takie sytuacje typu "nie istnieje koło w rozmiarze 24 cale" a wracając do tematu to lepiej zmierz, a poza tym to najlepiej wrzuć jakieś foto tych sterów:p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.