rici Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Witam, Na allegro znalazlem canyona al 8.0 wlasciciel pisze ze rama jest dla rowerzystow w przedziale 170-185 cm, ja mam 181, sprawdzalem na stronie canyona wymiary i wychodzilo mi ze przy tym wzroscie to M jest ok. Natomiast co wy o tym sadzicie, czy M jest dobra czy szukac czegos wiekszego. Moze ktos ma canyona 8.0?
spootnick Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Zobacz sobie na stronie Canyon jest kalkulator rozmiarów dokładnie pod ich rowery.
rici Napisano 25 Września 2011 Autor Napisano 25 Września 2011 Ma rozmiar 18,5 No technicznie rzecz ujmujac to wychodzi mi M, ale praktycznie nie jestem w 100% przekonany czy ona nie bedzie za mala...
Rulez Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Właściwie sądząc po geometrii na stronie 18,5" powinna być OK. , no chyba, że preferujesz długie ramy ... Albo udaj się do Decathlona, i usiądź na Rockrider 8.1 (lub Rockrider 5.3) w rozmiarze L - rama bardzo podobna - będziesz miał odpowiedź
puchaty Napisano 26 Września 2011 Napisano 26 Września 2011 Ja mam Canyona 18,5 a wzrost 176 z mostem 100 mm i sztycą bez offsetu. Dopasowaliśmy się całkiem dobrze, ale myślę, że gdybyś zastosował offset i ewentualnie dłuższy most to powinieneś być zadowolony.
ukaniex Napisano 26 Września 2011 Napisano 26 Września 2011 Puchaty masz foto na tym rowerze, bo ciekawym jak Ci sie leży chyba ze masz długie ręce... tak jak Ci rici pisałem, rama będzie dobra i nie ma co spamowac. Sent from my HTC Magic using Tapatalk
rici Napisano 26 Września 2011 Autor Napisano 26 Września 2011 Podjade do decathlon sprawdze tak jak mi rulez radzi, co do offsetu i mostka to raczej nie bede sie w to bawil, ale dzieki za rade, no i nie ma co spamowac sprawdzimy zobaczymy.
Rulez Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Tak uściślając sztyca nie ma offsetu tylko setback (czyli cofnięcie siodełka) offset to "wyprzedzenie" widelca czyli różnica miedzy osia koła a osią rury sterowej Z tego co widzę to Canyon z Allegro ma sztycę z setbackiem, Rockrider również ma sztycę z setbackiem.
puchaty Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Faktycznie, gdzieś wyczytałem, że offset i teraz powielam błędy. Co do tego jak wyglądam na tym Canionie to chyba najwięcej fotek znajduje się w kategorii 'zawody' na swoim bikestatsie. http://puchaty.bikestats.pl/index.php?category=18011 - chętnie przeczytam, jak to wygląda. W każdym razie mam relatywnie krótkie nogi w stosunku do tułowia i rąk.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.