wojtus025 Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 Cześć, Mam problem z moją prądnicą w piaście.Tu link do zdjęcia http://www.cyklotur.com/img/min/530/4/6/53044916_1-300x300.jpg - mam identyczną. Przestała świecić chyba gdy dokręcałem koło. Przy dokręcaniu ta część z prawej strony(z wtyczką) przekręciła się do góry i przez moją nieuwagę wygięła się właśnie ta prawa część. Czy można tą część odkręcić od reszty tej szarej "puszki"? I czy ewentualnie jest dostępna w sklępie, bo cena całej piasty jest spora. To nie wszystko. Przy okazji tego że odkręcałem koło żeby zobaczyć co się stało z prądnicą sprawdziłem czy wszystko w porządku z tymi kulkami na brzegach piasty...okazało się, że z jednej strony brakuje jednej kulki. I nie wiem czy wymienić te kulki(czy w ogóle można je dostać gdzieś) wszystkie czy tylko tą jedną wsadzić? Dodam że koło kręci się na tej piaście "klatkami" czyli nie obraca się czysto i równo tylko czuć, że na czymś się blokuje. Ma straszne opory. Nie wiem czego to wina - czy kulek czy czegoś innego. Rower ma przebieg lekko ok. 6000km przebiegu i nic nie smarowany był w piastach. Nie używany do wariackich wygłupów. Proszę was o porady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.