matbla91 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam, w mojej przedniej przerzutce SHIMANO ALIVIO M412 mam taki problem, że gdy dam na największą zębatkę z przodu i najmniejszą lub drugą od zewnątrz z tyłu to słyszę delikatne obdzieranie łańcucha o prowadnicę. Przerzutka jest wyregulowana na maksimum na zewnątrz. Nie jest też ten metal wygięty. Czy mogę coś zrobić, aby go przesunąć? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmis Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Reguluj przerzutkę aż do skutku:)Jest po prostu źle wyregulowana. Ja największy problem miałem z wyregulowaniem kumpla sram x5 dziadostwo ma bardzo maly margines błedu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenjiX1G Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Reguluj śrubkami lub/i naciągając linke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 A precyzyjniej: podciągnąć delikatnie linkę przerzutki przedniej. Jeśli masz to najlepiej śrubą baryłkową przy manetce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Skoro już bardziej w prawo sie nie da popuść śrubke H, jak brakło ci manetyki i śruby baryłkowej, odkreć line i zakreć uwzgledniająć ową poprawke, ustaw baryłke na srodku zeby moc skorygowaćewentualne braki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matbla91 Napisano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Dzięki za pomoc. Wchodzi w grę tylko naciągnięcie linki. Idę spróbować i dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matbla91 Napisano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Udało się. Dokładnie trzeba było zwiększyć naciąg linki Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.