Skocz do zawartości

[manetki/kalmkomanetki] coś dla mojej żony 3x7

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebujuę wymienić w rowerze mojej żony kalmki i manetki. Przerzutka z tyłu i przodu STX, kaseta na 7.

Jako że żona raczej nie jeździ dużo a nawet pewnie mogę stwierdzić ze mało nie chcę się pchać w żadne droższe grupy.

Maksymalnie wchodzą w grę maetki Alivio (używki z allegro można wyhaczyć za jakieś 40 pln) ale wtedy musze kombinować z ograniczaniem przerzutki (kaseta 7. Przerzutka będzie miała problemy z 8 - sprawdzałem) a do tego jakies tanie klamki tektro.

W grę wchodzą jeszcze tańsze grupy ale o tych to niewiele wiem.

Mozna dostaś na allegro klamkomanetki Shimano Altus i myślę że to będzie dobry wybór dla kobiety.

Ewentualnie zastanawiałem się jeszcze nad gripami SRAM MRX + tanie kalmki Tektro. Ewentualnie jeszcze są do dostania SHIMANO REVO SHIFT SL-RS41 7 to chyba w miarę to samo co SRAM MRX.

Co polecacie? Nie znam się na tańszych grupach i nie wiem jak to będzie działało.

Chyba że jest jeszcze coś sensowanego godneo uwagi. Nie chcę wydać więcej niż 60 pln.

Jacek

Hmm ... Ja na klamkomanetkach bodajze Altusa przejechalem troche km . MOze nie jest to rewelacja , bo jak wiadomo kosztuja niewiele , ale do spokojnej jazdy powinny byc doskonale .

Revoshifty to sa niespecjalne z tego co wiem . Jak gripy to tylko Srama :P

Co do sramow. Widzialem kiedys na allegro sramy na 7 za 35 zl bodajze . Do tego jakeis klameczki tektro i tez calkiem przystepny komplet :)

taki maly przyklad : :) :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82928774 - Manetki MRX kompatybilne z shimano -33 zl :)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84352673 - Klamki tektro - 19 z ;) -

Mysle ,ze altusy spokojnie wystarcza :)

POzdrawiam :)

Ja mam do sprzedania klamkomanetki Altusa ;) cena do u zgodnie są wogóle nie zakładane do roweru poprostu kupiłem mojej byłej dziewczynie no ale wyszło jak wyszło że klamkomanetki nie zostały założone do roweru ;) Są pod 21 biegów z linkami Jak byś był zainteresowany to napisz na pm Pozdrawiam cena do uzgodnienia aha i Revo Shift pod 7 mam terz z mojego roweru co zrobił 200 km ;)

• 2 tygodnie później...

elo.

Tak więc kupiłem od dominatora te nowe klamkomanetki. Nowe to one były ale kiedyś. Sprzęt jest ostro zajechany. Lewa klamkometnka zaliczyła parę mocnych gleb. Jest ostro porysowana, pomalowana dla niepoznaki wsiową farbą. Od gleby powstał na klamce zaisty luz. Prawa kalmka nie jest w lepszym stanie. Klamka jest porysowana, zerwany gwint w śrubie do naprężania linki hamulcowej. Jednym słowem sprzęt kóry kolega dominator zachwalał jako nowy jest po prosty zarzniętym złomem. Sprzedałem ostatnio na Allegro stare klamkomentki mojej żony - 12letnie STX, które w porównaniu z tym co dostałem były w idealnym stanie. Sprze na którym teraz jeżdże i ma przejechane ze 2000 jest w dużo lepszym stanie niz to co dostałem.

Jednym słowem - dominator jest po prostu niepoważnym gnojkiem. Powinienem zobaczyć najpierw ile ma lat.

Myślę że mam prawo nazwac tego człowieka złodziejem i oszustem. To tyle w tej materii.

Jacek

ps. Gdzieś w jakimś innym temacie ktoś się wypowiadał że woli kupic nawet za zawyżoną cenę sprzet od uczestników tego forum niz na allegro. Ha ha ha. Uśmiałem się.

elo.

Tak więc kupiłem od dominatora te nowe klamkomanetki. Nowe to one były ale kiedyś. Sprzęt jest ostro zajechany. Lewa klamkometnka zaliczyła parę mocnych gleb. Jest ostro porysowana, pomalowana dla niepoznaki wsiową farbą. Od gleby powstał na klamce zaisty luz. Prawa kalmka nie jest w lepszym stanie. Klamka jest porysowana, zerwany gwint w śrubie do naprężania linki hamulcowej. Jednym słowem sprzęt kóry kolega dominator zachwalał jako nowy jest po prosty zarzniętym złomem. Sprzedałem ostatnio na Allegro stare klamkomentki mojej żony - 12letnie STX, które w porównaniu z tym co dostałem były w idealnym stanie. Sprze na którym teraz jeżdże i ma przejechane ze 2000 jest w dużo lepszym stanie niz to co dostałem.

Jednym słowem - dominator jest po prostu niepoważnym gnojkiem. Powinienem zobaczyć najpierw ile ma lat.

Myślę że mam prawo nazwac tego człowieka złodziejem i oszustem. To tyle w tej materii.

Jacek

ps. Gdzieś w jakimś innym temacie ktoś się wypowiadał że woli kupic nawet za zawyżoną cenę sprzet od uczestników tego forum niz na allegro. Ha ha ha. Uśmiałem się.

Widzę że mamy oszusta na forum , pięęęęęknie :ph34r: . ja proponowałbym mu bana dać za takie zachowanie ...oszukał innego bikera!! Co do sprzedaży sprzętu użytkownikom forum nie mogę sie do końca zgodzić :P ,może dla Ciebie też jestem gówniarzem ale za to uczciwym. Potwierdzą to Fryta i Żaba ,którzy kupowali ode mnie sprzęt i są w 100%zadowoleni.

P.S Bana gnojowi :D:D:036:

IP: 83.30.196.111:

2 posty bikemaniaka i 2 posty Dominatora wysłane z Neostrada Plus Katowice country: PL;

IP: 83.30.214.213:

7 postów bikemaniaka, jeden jako gość, 1 jako Dominator z Neostrada Plus Katowice country: PL;

IP: 83.30.222.227:

3 posty bikemaniaka i 3 posty Dominatora wysłane z Neostrada Plus Katowice country: PL;

- więc to ta sama osoba bo takie przypadki się nie zdarzają :angry: :)

bikemaniak - BAN!

to ja pisałem o pewności transakcji wsród forumowiczów

ale pisałem że staż i aktywnośc forumowicza jest gwarancją

bo przeciez gdyby mnie Zarząd zbanował to bym sie załamał

uważac trzeba zawsze

kolejne doswiadczenie na cudzej skórze

pozdrawiam

Witam,

widzę że się niezła burza rozpętała. Myślę że kolesiowi się należy. Na szczęście nie zaryzykowałem dużo kasy. Dałem za te kalmkomanetki 40 pln (przesyłka po stronie dominatora) więc spoko. Sprzęt działa. Popracuję przy nim i będzie dobrze. Trzeba tylko zlikwidowac luz na klamce i bedą działały. Najbardzie mnie wkurzyło bo powiedziałem żonie że będzie miała nowy sprzęt, a to co dostałem jest naprawdę porysowane. Wiać że koleś zaliczył na nich parę ostrych gleb. Tak jak nap[isałem wcześniej - sprzedawałem kalmkolanetki STX Special Edition (niestety były pod canti), które miały sporo latek i wyglądały o niebo lepiej.

Szkoda że tekie trole się zdarzają. Ale trzeba na to spojrzeć z innej strony - dobrze że wysłał :)

Jednak zawsze mnie interesowało co ten troll chcił siągnąć oszukując mnie. Gdyby powiedział że sprawne i podesłał dokładne zdjęcia to być może bym je kupił - ale ten buc cały czas twierdził że sprzet jest NOWY. Zresztą sam nawet napisał na tym forum. Trzeba mieć czelność żeby samemu zaproponować komus kupono nowego sprzętu a przysłać mocno używany.

Koleś podał mi nawet swój adres. Bywam czasami w Katowicach i zastanowię czy przy najbliższej wizycie nie wpadnę pogadać sobie z jego rodzicami i tym gnojem. Wiem że to pewnie nic nie zmieni ale zawsze będzie jakaś satysfakcja.

Nauczka na przyszłość - jak ktoś ma parę postów to traktować tak samo jak człowieka na allegro z 2 komentarzami, czyli ostrożnie.

Dzięki za tak duży odzew ta sprawą. Szkoda łamać sobie palców za 40 pln :D

Jacek

Mały OT, z góry przepraszam:

Co do śledztwa, to argumentacja sebekfiremana przekonuje mnie w 100%, natomiast to co napisał skrzynia nie do końca - otóż pracuję w szkole, gdzie na jednej dwumegowej Neostradzie wisi ok. 70 kompów, nietrudno sobie wyobrazić sytuację, że w tym samym czasie kilku uczniów jest zalogowanych na forum, także wydaje mi się, że banowanie tylko na tej podstawie mogłoby być niesprawiedliwe.

Pozdrówko dla moderatorów i jeszcze raz przepraszam za OT. :)

Ta szkoła jest czynna całą dobę? Bo tu są logowania z danego IP np o 23:47 jako bikemaniak i o 00:17 jako Dominator. Podobne sytuacje - logowanie na te 2 nicki o bardzo zbliżonych porach - miały miejsce odkąd zarejestrował się Dominator.

Nie podawałem tych wszystkich dat, godzin itp bo musiałbym siedzieć koło 2 godzin - ale jak się to przeglądnie dokładnie wszystko staje się jasne.

skrzynia, skoro tak twierdzisz to pewnie jest prawda. Możliwe że koles załozył inne konto żeby zrobic przekręt. Ale mi by se nie chciało dla tak małej kasy. Kurna on zarobił 34 pln za te kalmkomanetki. Mi by nawet do głowy nie przysżło zeby kogoś próbować nabierać za taką kasę.

Najbardziej mnie śmieszy że jeszcze siedopytywał mailowo czy klamki dosłży. Po tym jak doszły napisałem maila ze zą i już się nei odezwał :)

Po prostu gnój. Szkoda ze tacy ludzie w ogóle funkcjonują w społeczeństwie

Jacek

W sprawie "śledztwa": "oni" nawet rower na tej samej ramie składali :P ...

Mnie też ta kwestia zastanawia: co ten koleś chciał osiągnąć? Abstrahując od aspektu moralnego - jeszcze bym zrozumiała, gdyby chodziło o przekręt na kilka stów... ale 34 złote? I po to tyle pisania na forum (bikemaniak natrzaskał 270 postów!) = marnowania czasu, żeby wykręcić tak idiotyczny numer i do tego w tak idiotycznie naiwny sposób :) ?

Pozdrówko pod wrażeniem B) ...

Gość Gość

skrzynia, skoro tak twierdzisz to pewnie jest prawda. Możliwe że koles załozył inne konto żeby zrobic przekręt. Ale mi by se nie chciało dla tak małej kasy. Kurna on zarobił 34 pln za te kalmkomanetki. Mi by nawet do głowy nie przysżło zeby kogoś próbować nabierać za taką kasę.

Najbardziej mnie śmieszy że jeszcze siedopytywał mailowo czy klamki dosłży. Po tym jak doszły napisałem maila ze zą i już się nei odezwał smile.gif

Po prostu gnój. Szkoda ze tacy ludzie w ogóle funkcjonują w społeczeństwie

Jacek

Wiesz co 34 zł faktycznie dużo kasy ło hohoho przecież te klamkomanetki nie miały luzu owszem zgadzam się nowe one nie były ale luzu nie było jeszcze specjalnie dałem koledze żeby przesmarował i zakonserwował na pewno była rysa na lewej klamce przy napisie shimano wiesz co ci powiem moją winą jest to że źle zapakowałem towar do kartonu bo z tego co wiem oni rzucają paczkami przy transporcie mogłem nakleić napis OSTROŻNIE a miedzy jedna a druga klamakomanetka dać jakiąś gąbke żeby się nie obtłukły jest w tym moja wina bo one chodziły jak nowe i wydaje mi się że dalej chodzą jest za późno już myśle że klamkomanetki dobrze chodzą bo biegi bardzo dobrze przerzucają a tak wogóle to za 34 zł się opłacało gówniane pieniądze a sprawny sprzęt No cóż jestem usunięty z forum czyli mam na nie wchodzić nie chce cie mnie na tym Forum spox ja poniosłem konsekwencje.Jak bym wiedział że zrobi się z tego taki szum to bym nie sprzedawał wogóle tylko odrazu oddał koledze. Oki trudno się mówi szkoda mi jedynie kolegi Jacka bo przez moje złe zapkoanie ma porysowane sprzęt Naprawde sorry Jestem ci winny przeprosiny i wogóle glupi mi z tą sprawą za 34 zł zostałem wypieprzony z fora :/

Nie za 34 złote, tylko za oszustwo. Skoro "zgadzasz się, że nowe one nie były" - trzeba było o tym uczciwie napisać. Cały twój powyższy wywód jest żałosny. Jacek ma rację: to wstyd, że ludzie o takiej mentalności jak twoja funkcjonują w społeczeństwie...

Pozdrówko z zażenowaniem ;) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...