typek99 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam wszystkich. Moje pytanie brzmi następująco.Co muszę wiedzieć przy wyborze napinacza łańcucha.Gdyż chciał bym żeby do mojego roweru pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 1.Sposób jego mocowania -pod miskę suportu -ISCG03 -ISCG05 Tutaj sposób odróżniania: http://mozartt.com/pdf/ISCG_explained.pdf 2.Ilość zębatek w korbie/kompatybilność z przerzutką 3.Wielkość zębatki (tylko w przypadku 1-rzędowej korby) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2011 a jak mógł bym sie dowiedzieć jakie mam mocowanie bo książeczke chyba zgubiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 No przecież podałem link, umiesz czytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2011 umiem czytać,a mam takie pytanie bo mam korbe trzyrzędową i czy mógł bym jakoś zrobić z trzyrzędowej na jedno ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Zależy jaki model bo te najtańsze są nitowane. Jeśli nie jest znitowana to wystarczy odkręcić śruby mocujące zębatki i zostawić tą której chce się używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2011 aha to musze kupić nową bo mojej sie nie da i najwyżej sobie zostawie te dwie zębatki,a jak w tedy odkręce dwie i zostanie mi jedna to moge spokojnie włożyć napinacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2011 właśnie przeszukałem neta i znalazłem tani i fajny napinacz Dartmoor SLIDER, jakie macie opinie na temat tego napinacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalin20 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Napinacz jest polecany przez wszystkich, acz trzeba go dobrze wyregulować, bo inaczej jest kaszana. Jak chcesz sie dowiedzieć jakie masz mocowanie napinacza zobacz czy przy ramie masz mocowanie na iscg, można to zrobić bez odkręcania korby czy suportu. Jak nie masz takiego mocowania, to zostaje albo pod wkład suportu włożyć napinacz, albo kupić adapter iscg pod suport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2011 właśnie zauważyłem że nie mam wejścia ISCG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.