Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] Fox f100 rl, luz na goleni

jobba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

2-3 tygodnie temu zakupilem uzywany amortyzaror FOX F100 RL rocznik 2005.

U poprzedniego wlasciciela byl nie dawno na serwisie i zostaly wymienione golenie. I naprawde zoscaly wymienione bo nie maja ani jednej ryski.

Ja sam nie mialem zbyt duzo czasu zeby na nim pojezdzic. Raz bylem w lesie a pozatym kilka przejazdzek.

I zauwazylem za jest minimalny luz na prawym goleniu. Jak zlape reka za gorny i dolny golen to czuc luz 1 mm. Mniej wiecej.

Tylko na prawym na lewym nic a nic.

I moje pytanie jest takie czy moze cos nie jest dokrecone czy poprostu kupilem zajechane gowno? (:

Kosztowal mnie 450 zl.

Pozdrawiam Mateusz.

I moje pytanie jest takie czy moze cos nie jest dokrecone czy poprostu kupilem zajechane gowno? (:

Ja bym stawiał na gówno. Chyba nie ma możliwości żeby luz w widelcu był od nieodpowiedniego złożenia. Wyciągnij golenie i zobacz, co jest grane. Uszczelki bezpośrednio nie mają nic wspólnego z luzami lub ich brakiem.

Wiec mam odkrecis te 2 nakredki na dolnych goleniach?

Te uszczelki pod nakredkami moga zostac te same?

Olej musi byz fox´a czy jakis inne byle by byl 10 wt?

Czy zrobic serwis krok po kroku? http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/Forks/F-Series/F100RL_F80RL.htm

Potrzebne by byly tylko nowe uszczelki Dust Wiper. koszt 82 zl.http://allegro.pl/fox-32-mm-uszczelki-dust-wiper-kit-fox-32mm-nowe-i1830372994.html

ok dzieki.

na razie go zozlozylem i wszystko wyglada dobrze. ale jak mozna ocenic slizgi? Bo tez wyglodaja dobrze.

Acha zozlozylem go terz dlatego bo uczszelke kuzowa troche podnioclo 2-3 mm.

mam jeszcze jedno pytanie co do ilosci oleju

czy mam racje?

img2734533x800.jpg

I czy mozecie ocenic moje sizgi?

img2736800x533.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...