Seba3002 Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 ------------------------------ - Shimano Acera (tył) - Shimano C102 (przód) ------------------------------ - Sram 4.0 (tył) - Sram 3.0 (przód) ------------------------------ Które z tych dwóch zestawów są lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 IMO SRAMA-tak na szybko bo zmykam zaraz na egzamin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 SRAM, tylko wiesz że SRAM to system ESP i inne manetki są potrzebne? I poczytaj troche http://forumrowerowe.jgc.pl/Zasady-Pisania...atow-t9018.html bo widze,że to nie pierwszy post wiec chyba byl czas się nauczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 shimano c102 to totalny szmelc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Sram ....bo tej klasy shimano to nic specjalnego ,dla dziadka na działkęsie nada ,ale jesli myślisz o cięższej is zybszej jeździe bierz SRAM'a :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikezaglebie Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Miałem SRAM 3.0 w poprzednim modelu, model 2004 i sprawdzał się nawet na hopkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 15 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 4.0 to odpowiednik Alivio/Deore, więc nie ma co się zastanawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wonski Napisano 15 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Tylko, jak ktos to juz zaznaczyl jezeli masz juz rower i po prostu chcesz wymienic w nim przerzutki, to pamietaj, ze SRAM i Shimano nie pojdzie na tych samych manetkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theDAMIstrzu Napisano 15 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 4.0 to odpowiednik Alivio/Deore, więc nie ma co się zastanawiać Chyba nie- 5.0 to odpowiednik alivio/deore Ale swoją drgą i tak te SRAMY lepsze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 15 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 raczej 5.0 trudno porownac do alivio dzis akurat czytalem w starszym bikeboardzie tescik tanich rowerkow i 5.0 byla bezkonkurencyjna w towarzystwie alivio i nizszych grup:)chyba jednak 1:1 robi swojea pozatym sam mam doswiadczenie jako takie z tymi i tymi(na 5.0 jezdzilem duuuuzo i mam ja dalej w pudelku a do na alivio sporo znajomych jezdzi)i powiem tak: wole moje 5.0 z manetkami 5.0 niz np alivio napedzane starym xt czy manetkami alivio,wole moje niz np deore napedzane alivio-co najlepsze w tch konfrontacjach to moj naped mial najwiekszy przebieg a i tak lepiej chodzil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.