nabial Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 siodełko(...)prostopadle do podłoża po prostu teraz odbyt boli cie tak, ze nie zwracasz uwagi na reszte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuchar Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Jeżeli siodełko prostopadle to podłoża, to po co w ogóle siodełko. Dodatkowa masa. Na samej sztycy jeździć . Dobra koniec złośliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unibikerka Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 po prostu teraz odbyt boli cie tak, ze nie zwracasz uwagi na reszte Z reguły kierownica u chłopców jest niżej ustawiona niż siodło, .. więc idąc tropem przedmówcy- siedząc kuprem wyżej, przodem niżej - raczej to dzióbek siodła gdzieś się tam może się wcinać przy jego równoległym skątowaniu... nie boli odbyt tylko co innego ,hehe...dobra, koniec złośliwości, tylko ja też mam siodło lekko równolegle do gleby, z tą różnicą,że kierę mam wyżej od siodła więc i kąt nacisku na to i owo inny, haha.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delur Napisano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Już nie boli! Zmieniłem gripy na piankowe BBB, dałem troszkę wyżej manetki i jest ok, nie bolą mnie nadgarstki ani dłonie nawet po dłuższej jeździe (5 godzin). Ale paluchy drętwieją dalej, potrafię mieć zdrętwiałe nawet 2 godziny po przyjściu do domu, mycie w na zmianę gorącej i lodowatej wodzie nie pomaga. Spróbuję chyba innych rękawiczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 ale tu żartownisiów, często mi się to zdarza myślałem o równolegle a napisałem prostopadle, u mnie kiera i siodełko jest na tej samej wysokości prawie, Delur jak mocno ściskasz kierownicę podczas jazdy? spróbuj bez rękawiczek pojeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Już nie boli! Zmieniłem gripy na piankowe BBB, dałem troszkę wyżej manetki i jest ok, nie bolą mnie nadgarstki ani dłonie nawet po dłuższej jeździe (5 godzin). Ale paluchy drętwieją dalej, potrafię mieć zdrętwiałe nawet 2 godziny po przyjściu do domu, mycie w na zmianę gorącej i lodowatej wodzie nie pomaga. Spróbuję chyba innych rękawiczek. Nie zauważyłem czy podałeś swój wzrost i rozmiar ramy? Na zdjęciu wygląda że siedzisz dosłownie nad rowerem. Nie zdarza Ci się zaliczyć OTB?? Drętwienie to efekt ucisku i braku dopływu krwi...ale to pewnie wiesz. Jeśli nie chcesz zmieniać ramy, to może znaleźć sklep który ma testowe mostki i kiery i pójść w coś ze wzniosem + gięta kiera? To dla dloni. IMO sztyca z offsetem też by nie zaszkodziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unibikerka Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Co do drętwienia członków ciała po dłuższym czasie utrzymywania ich w jednej pozycji lub ucisku- nacisku. Wcale nie dziwne, jak przez ok 5 godzin prawie bez przerwy trzyma się w jednym ustawieniu i nacisku np palce, które są w tym momencie najmniej ukrwione z racji nacisku dłoni i mają delikatne naczynia krwionośne- więc i przepływ krwi jest tym samym mniejszy. Objawia się to drętwieniem- czyli niedokrwienie spowodowane uciskiem i długotrwałą pozycją. A nie czujecie 4 liter lub kręgosłupa jak za długo siedzicie w jednej pozycji przed TV ? Nic nie lubi za długo jednej pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delur Napisano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Nie zdarza mi się siedzieć tyle przed TV a na rowerze mam wkładkę @rauf, 182cm i 18". 20" była dla mnie za duża, siedziało mi się niewygodnie. OTB zdarza mi się zaliczyć dość często, zwłaszcza przez kierownicę. Siodło za wysoko/rama za mała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 hmh...po 1 masz za maly/krotki rower, rama jest za mala :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unibikerka Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Tłumaczą ci od kilku postów,ale ty wiesz lepiej..jak ci tak wygodnie to tak jeździj, łącznie z OTB. Te częste OTB mówią same przez się ,że środek ciężkości masz za wysoko, mówią to samo twoje nadgarstki. Najgorsza są nawyki i stare przyzwyczajenia. Dla mnie EOT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Nie zdarza mi się siedzieć tyle przed TV a na rowerze mam wkładkę @rauf, 182cm i 18". 20" była dla mnie za duża, siedziało mi się niewygodnie. OTB zdarza mi się zaliczyć dość często, zwłaszcza przez kierownicę. Siodło za wysoko/rama za mała? Myślę, że wszystko już wiesz. P.S. nie szukaj rozmiaru w calach, pomierz się tu: http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO Sprawdź w sklepach jaki wymiar Top Tube jest Ci najlepszy. Być może będziesz musiał znaleźć innego producenta/geometrię w okolicach 19 cali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.